Alper Taş: Beyoğlu’nda rant belediyeciliği bitecek, halk belediyeciliği gelecek

Alper Taş: Beyoğlu’nda rant belediyeciliği bitecek, halk belediyeciliği gelecek
13 Mart 2019 12:11

Okmeydanı’nda CHP tarafından düzenlenen ‘Tapu Sorunu ve Kentsel Dönüşüm’ toplantısına katılan CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş, “İstanbul’u yöneten hakim yapı kentsel dönüşüme rant odaklı baktığı için bir arpa boyu yol alamadı. Fikirtepe’de insanların nasıl mağdur edildiği ortada. 31 Mart akşamı Beyoğlu’nda rant belediyeciliği bitecek, halk belediyeciliği gelecek” dedi.

 

 

“KAZANDIĞIMIZDA BİZİ MAHALLELERDE GÖRECEKSİNİZ”

 

 

 

İstanbul’u etkisi altına alan yoğun yağmura rağmen CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş’ın mahalle gezileri ara vermeden sürüyor. Kulaksız Mahallesi’ni ziyaret eden Alper Taş, Kulaksız semt pazarını gezdi, pazar esnafı ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Esnaf satış yapamamaktan, vatandaş ise fiyatların yüksekliğinden şikâyet ederken, bir vatandaş “Halimizi görüyorsunuz. İnşallah siz kazanırsınız ancak başkan olduktan sonra da sizi buralarda görmek isteriz” dedi. Alper Taş ise, Beyoğlu’nun belediye binasından değil, mahallelerden halkla birlikte yönetileceğini ifade etti ve “Başkan olduğumuzda beni buralarda daha sık göreceksiniz” dedi.

 

 

Akşam saatlerinde ise Alper Taş, Okmeydanı Elitnaz Düğün Salonu’nda düzenlenen ‘Tapu Sorunu ve Kentsel Dönüşüm’ toplantısına katıldı. Toplantıda Ankara eski Belediye Başkanı Murat Karayalçın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, CHP İstanbul milletvekilleri Sibel Özdemir, Yüksel Mansur Kılınç, Gökan Zeybek ve Ali Şeker, CHP İBB Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever ile CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Muammer Keskin konuşmacı olarak yer aldı.

 

 

“TAPULARINIZI ALMAYI ÇOKTAN HAK ETTİNİZ”

 

 

İstanbul’da mevcut yönetimin kentsel dönüşüm meselesinde halkın çıkarını değil rantiyecilerin çıkarını esas aldığını ifade eden Alper Taş, Okmeydanı halkına seslenerek, “İstanbul’a sanayileşmeyle birlikte geldiniz. Burayı yurt edindiniz. Bugünkü İstanbul sizlerin ellerinde yükseldi. Şimdi ise sizi “kentsel dönüşüm” eliyle kentin dışına itmeye çalışıyorlar. Buna asla izin vermeyeceğiz. Herkes doğup büyüdüğü ve yaşadığı yerlerde aynen kalacak. Kentsel dönüşüm yerinde olacak. Hak sahipleri tapularını almayı çoktan hak etmiş durumda. Tapuları koşulsuz şartsız vereceğiz. 31 Mart’ta rant belediyeciliğine elveda diyeceğiz. Beyoğlu’nda halk belediyeciliği başlayacak” dedi.

 

 

CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Muammer Keskin ise Alper Taş’la birçok ortak yönünün bulunduğunu şu sözlerle ifade etti: “Biz de diyoruz ki Şişli’de 31 Mart akşamı söz, yetki ve karar halkın olacak. Beyoğlu ve Şişli Belediyesi el ele vererek kentsel dönüşümü rantın değil halkın çıkarını esas alarak gerçekleştirecek.”

 

 

1552466916_kulaksiz1

1552466917_kulaksiz2

1552466917_kulaksiz3

1552466917_pazar2

1552466920_okmeydani2

1552466953_okmeydani1