Almanya’dan Türkiye’ye seyahat uyarısı: Tutuklanabilirsiniz

Almanya’dan Türkiye’ye seyahat uyarısı: Tutuklanabilirsiniz
10 Mart 2019 13:41

Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın resmi internet sayfasında yayınlanan Türkiye’ye yönelik seyahat tavsiyelerinde Alman vatandaşlarına uyarı yapıldı.

 

 

 

 

Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın resmi internet sayfasında yayınlanan Türkiye’ye yönelik seyahat tavsiyelerinde “Türk hükümetinin Alman medyasının temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik yeni tedbirler almasının ihtimal dışı bırakılamayacağı” ifadesi yer aldı.

 

Metinde, Alman hukuk anlayışı açısından ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilen açıklamaların, “Türkiye’de mesleği icra etmede engelleyici tedbirlere ve cezai işleme” yol açabileceği kaydedildi. “Gözaltına alınma riskinin hâlâ göz önünde bulundurulması” gerektiği de vurgulandı.

 

 

DW Türkçe’nin haberine göre; Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “Güncel gelişmeleri yansıtabilmesi için seyahat ve güvenlik bilgilerimiz sürekli gözden geçiriliyor” açıklamasında bulundu.

 

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan seyahat ve güvenlik tavsiyelerinde, aralarında Almanların da bulunduğu birçok Alman gazetecinin Türkiye’de çalışabilmeleri için gereken akreditasyonun herhangi bir neden bildirilmeksizin verilmediği hatırlatıldı.

 

Bunun yanı sıra, son yıllarda Alman vatandaşlarının da “keyfi olarak tutuklandığı” belirtildi. “Bazı tutuklanmalar, söz konusu kişilerin Türkiye’de terörist olarak sınıflandırılan, Türk resmi dilinde ‘FETÖ’ olarak geçen, Gülen hareketi gibi örgütlerle bağlantısının olduğu şüphesine dayanıyor” ifadesi kullanıldı.