Almanya’dan skandal karar: FETÖ’cülere iltica hakkı verilmiş

Almanya’dan skandal karar: FETÖ’cülere iltica hakkı verilmiş
3 Şubat 2018 09:51

Alman Der Spiegel dergisi, Almanya’nın dört eski Türk subaya iltica hakkı tanıdığını iddia etti. İltica hakkı tanınan subaylardan birinin 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde önemli bir rol oynadığı iddia edilen İlhami P. olduğu belirtildi.

 

 

 

Ankara-Berlin hattında gerilime sebep olan ve Türkiye’nin talebine rağmen iade edilmeyen terör örgütü FETÖ üyeleri hakkında Almanya’nın çok okunan haftalık haber dergisi Der Spiegel tarafından bir iddia ortaya atıldı. Der Spiegel, kanlı darbe girişiminde parmağı bulunan dört eski subaya Almanya’nın iltica hakkı tanıdığını yazdı. Haberde, böylelikle bu kişilerin Türkiye’ye iadesinin mümkün olmadığına dikkat çekildi.

Deutsche Welle Türkçe servisinin Der Spiegel’e dayandırdığı haberde subaylardan birinin 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde önemli bir rol oynadığı iddia edilen Kara Harp Okulu eski Kurmay Başkanı Albay İlhami P. olduğu belirtildi. İlhami P. daha önce darbe girişiminin yaşandığı gece Kara Harp Okulu’nda yaşanan eylemler nedeniyle açılan davada, “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs,” “silahlı terör örgütüne üye olmak” gibi suçlarla yargılanmıştı.

Konuyla ilgili Almanya İçişleri Bakanlığı’ndan bilgi isteyen Alman Haber Ajansı (dpa) da bakanlığın kişilik hakları ve özel verilerin korunması amacıyla özel durumlara ilişkin bilgi vermediğini aktardı.