Almanya’da Türk üniversiteleri kendilerini tanıttılar

Almanya’da Türk üniversiteleri kendilerini tanıttılar
11 Kasım 2013 11:25

Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen Eğitim Fuarı’nda gençler Türkiye’de eğitim veren üniversiteleri tanıma fırsatı yakaladılar.

 

Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen Eğitim Fuarı büyük ilgi gördü. Trucas’ın organize ettiği fuarda çok sayıda genç, Türkiye’de eğitim veren üniversitelerin açtıkları stantları ziyaret ederek bilgi aldılar. Hyatt Regency Hotel’deki fuarda gençler Türkiye’deki üniversitelere sınavsız girebilme imkanından memnun olduklarını ifade ettiler. Üniversiteler ise, Avrupa’dan gelecek öğrencilerin kendilerini için bir zenginlik olduğunu belirttiler. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Hami Alpas, “Üniversitemiz Dünya Saygınlık Listesi’nde ilk 60’da yer alıyor. ODTÜ her zaman bilime katkı sunan, iyi öğrencileri bulan, yetiştiren bir üniversite. Bir devlet üniversitesi olarak temel görevimiz bu” diye konuştu.

 

KÜLTÜREL ZENGİNLİK KATACAKLAR

 

İzmir Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan şunları söyledi: “Türkiye’de üniversiteler çoğaldıkça rekabetle birlikte kalite de arttı. Öte yandan ekonomik krizler Batı bilim endüstrisini olumsuz etkiledi. Bu yüzden Orta Doğulu öğrenciler Türkiye’ye yöneldi. Avrupa’daki Türk varlığı ile de gönüldaşız. Bu iki etmen, öğrencilerin Türk yüksek öğrenimine çekilmesi açısından önemli. Yurtdışından gelen öğrenciler üniversitelerimize kültürel bir zenginlik katacak. Bu arada İzmir’in bir üniversite kenti olduğunu da belirtmek isterim.” 

 

Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Tanıtım ve Öğrenci Kabul Ofisi Direktörü Erbay Şirin, “Bizim üniversitemizin zenginliği yurt dışında kampüslerimizin olması. Berlin’de de bir kampüsümüz var. Aileler çocuklarının Türkiye’de uyum sorunu yaşayacağını düşünüyorlarsa burada eğitim görmesini sağlayabilirler. Eğitimiz dilimiz İngilizce. Üniversitemizde 86 ülkeden öğrenci eğitim alıyor. Sınıflarımızın yüzde 16’sı yabancı öğrencilerden oluşuyor” dedi.

 

Fuarı ziyaret eden öğrencilerden Asena Biber, psikoloji bölümünde okumak istediğini belirtti. Öğrenci Hakan Karagöz ise mimarlık bölümünde eğitim görebileceği bir üniversite bulmak için fuara geldiğini söyledi.