Almanya’da otomobile Türk kadınının eli değdi

Almanya’da otomobile Türk kadınının eli değdi
5 Kasım 2013 11:25

Almanya’nın Sindorf kentinde yaşayan Gülay Taşçakır başarıyı, erkek işi olarak bilinen, otomobil hurdacılığında yakaladı.

 

İşyerini iki yıl önce açan Taşçakır, kazalı veya muayenesi geçmiş otomobilleri parçalayıp satıyor. Aynı zamanda Köln Yüksekokulu’nda İktisat eğitimi gören iş kadını Taşçakır, otomobil hurdalığı ve tamirhaneden oluşan 10 metrekarelik işyerinde 4 kişiye iş veriyor.

 

Gülay Taşçakır hurda otomobillerden sökülen kullanılmış yedek parça almaya gelen erkeklerin, karşılarında bir kadın gördüklerinde şaşırdıklarını ifade etti. Kadınların her alanda başarılı olacağına inanan Gülay Taşçakır işiyle ilgili şunları söyledi:

 

“Bu meslekte kadın olmak avantajlı çünkü kadın müşteriler karşılarında beni gördüklerinde daha fazla güven duyuyorlar. Dezavantajı ise, erkeklerin önyargıları. İlk etapta benim işten anlamadığımı düşünüyorlar. Fakat konuşunca bilgim karşısında şaşırıyorlar. Hangi otomobile hangi yedek parça gider hemen cevaplıyorum. Bu işi yapmaya karar verdiğimde ailem özellikle annem çok destek oldu. Mevcut işyerim küçük geliyor. İşimi daha büyütmek istiyorum. Otomobillere karşı merakım hep vardı ve farklı bir iş yapmayı düşünemiyorum.”