Alman Bakan Gabriel: Türkiye, Erdoğan mitingi için başvuru yaptı

Alman Bakan Gabriel: Türkiye, Erdoğan mitingi için başvuru yaptı
29 Haziran 2017 13:30

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın G20 zirvesi kapsamında geleceği Almanya’da Türk vatandaşlarıyla buluşma isteği netlik kazandı.

 

 

 

Ahmet Yıldırım / Dortmund, 29 Haziran (DHA

 

 

Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel (SPD), Türkiye’nin Cumhurbaşkanının miting konusunda resmen başvuruda bulunduğunu açıkladı. Alman basınının aktardığına göre, resmi temaslarda bulunmak üzere Rusya’da bulunan Gabriel, “G20 zirvesi için Almanya’ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendi vatandaşlarına hitap etmek istediği konusunda dün Türkiye’den resmi bir talep aldık” dedi.

 

 

Gabriel: İyi bir fikir değil

 

 

Cumhurbaşkanının miting isteğini “iyi bir fikir değil” diye nitelendiren Gabriel, böyle bir toplantının politik atmosfere de uygun olmayacağı söyledi. Gabriel, Federal Hükümetin bu konuda belirlenmiş bir görüşü olduğuna da dikkat çekti.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı ve başbakan adayı Martin Schulz da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’da miting yapmasına karşı olduğunu söylemişti. Schulz, Bild gazetesine yaptığı açıklamada,” Bizim değerlerimizi ayaklar altına alan yabancı siyasetçiler Almanya’da nefret söylemi için sahne almamalı. Ben, Türkiye’de muhalefeti ve gazetecileri hapse atan Bay Erdoğan’ın Almanya’da büyük bir etkinlik yapmasını istemiyorum” demişti.