Alkış eylemi! Türkiye sağlık çalışanlarına destek için balkona çıktı

Alkış eylemi! Türkiye sağlık çalışanlarına destek için balkona çıktı
20 Mart 2020 00:02

Türkiye bu akşam saat 21:00’de yeni tip koronavirüs tehdidine karşı günlerdir mücadele eden sağlık çalışanlarına destek için balkonlardan alkış eylemi yaptı.

 

 

Yeni tip koronavirüs salgını dünyayı eve hapsetti. Birçok ülkede Olağanüstü Hal ilan edildi ve sokağa çıkma yasakları konuldu. Yalnızca sağlık çalışanları 24 saat görev başında. Avrupa’da halk sağlık çalışanlarına alkışlarla destek oldu. Destek alkışları günlük rutin haline getirildi. Her akşam saatler akşam 8’i gösterdiğinde Avrupa’nın dört bir yanında balkonlardan ve pencerelerden sağlık çalışanlarına destek için alkış sesleri yükseliyor.

 

 

ALKIŞ EYLEMİ

 

 

Bu akşam 21:00 de tüm sağlık çalışanları için balkonlardan alkış eylemi gerçekleştirildi. Sosyal medya kullanıcıları moral için düzenlenen bu eyleme ilişkin halkı desteğe çağırdı

 

BAKAN KOCA TWITTER’DAN PAYLAŞTI

 

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Alkışlayalım! Ne kadar alkışlasak azdır! Bugün saat 14’te Meclis’teki konuşmamda milletimin temsilcilerini özverili Sağlık Çalışanlarımızı alkışlamaya davet ettim. Şimdi tam 21.00’da milletimizi, bu alkış sesini Türkiye çapında, balkonlardan yükseltmeye davet ediyorum.” diyerek paylaşımda bulundu.

 

 

ALMANYA’DA HER GECE YAPILMASI GÜNDEMDE

 

 

Almanya’da halk koronavirüs salgınıyla mücadelede sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla alkış eylemi yapıyor. Salı gecesi ilk kez yapılan eyleminin her gece sürekli hale getirilmesi gündemde. Kaynak: Alkış eylemi! Türkiye sağlık çalışanlarına destek için balkona çıktı

 

 

BAŞKA AVRUPA ÜLKELERİNDE DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

 

İtalya, İspanya ve Yunanistan’da geçen haftalarda vatandaşlar benzer eylemlerle sağlık çalışanlarına şükranlarını ifade etmişti.