Erdoğan ‘Gezi darbe’dir dedi, ben ‘darbe’yi bastırdım

Erdoğan ‘Gezi darbe’dir dedi, ben ‘darbe’yi bastırdım
26 Kasım 2014 12:00

Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ali İsmail Korkmaz davasının bugünkü duruşmasında mütalaa veren savcı, tutuksuz yargılanan sanık polis memurlarından Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin’in beraatlerini istedi.

 

 

Eskişehir’de Gezi Parkı olaylarında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın Kayseri’de 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 5’inci duruşması sakin başladı. Duruşmanın görüldüğü salona, bu kez Hatay’dan ellerinde fotoğraf olmadan gelen anne Emel, baba Şahap, ağabey Gürkan Korkmaz ve yakınları üst aramaları yapılarak alındı.

 

 

ALİ İSMAİL KORKMAZ, KAYSERİ UNUTMAZ

 

 

Kayseri’deki sol gruplara mensup gençler ellerinde pankart ve flamalarla Cumhuriyet meydanında buluşarak, yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Adliye sarayına “Ali İsmail Korkmaz, Kayseri seni unutmaz”, “Katil AKP”, “Hırsız AKP “, “Hepimiz Aliyiz” , “Katiller halka hesap verecek”, “Aliler ölümsüzdür “, ” Ali İsmail Korkmaz, ölümsüzdür”, sloganları atarak, yürüdü. Sivil polisler, kaldırımdan yürüyen gençleri izleyip, müdahale etmedi. Kayseri grubu daha sonra Adliye sarayı karşısında İstanbul, Ankara, Hatay başta olmak üzere diğer illerden gelen gruplarla buluştu. Kayseri girişinde durdurulan gruplar Boğazköprü mevkiinde durduruldu. Aramadan geçirilen otobüs, minibüs, midibüs ve özel araçlardaki gençler, polis eskortları eşliğinde Adliye sarayının 3 kilometre ötesindeki Gaziosman Mahallesindeki Pazar yerine getirilerek, burada park ettirildi. Adliye etrafında Kayseri polisinin yanı sıra Ankara, Adana ve çevre illerden olmak üzere toplam 2 bin 500 polis görev aldı. Adliye çevresine Toma, zırhlı polis araçları ve Büyükşehir belediyesine ait itfaiye araçları da konuşlandırıldı.

 

 

KORKMAZ AİLESİ DURUŞMAYA BU KEZ FOTOĞRAFSIZ GELDİ

 

 

Duruşma nedeniyle dün Kayseri’ye gelen ve CHP Kayseri il örgütünce misafir edilen baba Şahap, anne Emel, ağabey Gürkan Korkmaz, bu kez Adliye sarayına duruşma salonuna fotoğrafsız geldi. Korkmaz ailesi, 3. Ağır Ceza mahkeme salonuna dönüştürülen konferans salonuna girişte eşyalarını , duruşma salonuna diğer alınanlar gibi x-ray cihazından geçirerek, üst aramaları yapılarak girdi.

 

 

“KAYSERİ ADLİYESİNDEYİZ, KATİLLERİN PEŞİNDEYİZ”

 

 

Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, sosyal medyadaki hesabından 08.55’da “Ali İsmail Korkmaz için, adalet için, Kayseri adliyesindeyiz ve katillerin peşindeyiz” diye paylaşımda bulundu. Gürkan , duruşmadan paylaşımlarını şöyle sürdürdü:

 

 

“Salon pürdikkat mütalâayı dinliyor. Çok gerginim, mütalâayı dinlemek işkence gibi! Ali İsmail’in başından gecen bütün süreç anlatılıyor. Savcı tüm salonu saygıyla selamlayarak esas hakkında mütalaasını okumaya başladı. Esas hakkında mütalaa okunmasına geçilecek. Sonrasında müdahiller ve vekillerine, sanıklara ve sanık müdafiilerine söz verilecek. Bu esnada bir avukatımız bize şişe su gelmiyorsa, sizin şişelerinizde dışarıya çıkartılsın dedi. Mahkeme salonuna su şişelerinin girişine dahi izin verilmiyor. Avukatlarımız bu yoğun güvenliğin sebebini sorguluyorlar.”

 

 

CHP’Lİ VEKİLLER DE DURUŞMAYI İZLEDİ

 

 

Adalet Sarayı’nda duruşma salonuna dönüştürülen konferans salonunda devam edildi. Duruşmaya, anne Emel, baba Şahap, ağabey Gürkan Korkmaz, aile yakınları, CHP Kahramanmaraş milletvekili Durdu Özbolat, İzmir milletvekili Musa Çam, Eskişehir milletvekili Süheyl Batum, CHP Parti Meclisi Üyesi Cemal Canpolat, Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, sanık yakınları ve duruşmayı izlemek için gelenler katıldı. 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki 250 kişilik duruşma salonunda yaklaşık 200 kişi olduğu, çocuklarının TEOG sınavı nedeniyle gelemeyenler olduğu da ifade edildi.

 

 

SAVCI 2 POLİSİN BERAATİNİ İSTEDİ

 

 

Bugünkü duruşmada mütaala veren savcı, tutuksuz yargılanan sanık polis memurlarından Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin’in beraatlerini istedi.