Ali İsmail’in dövülme görüntülerini silmekten yargılanıyor

Ali İsmail’in dövülme görüntülerini silmekten yargılanıyor
27 Şubat 2015 16:42

Eskişehir’de 2 Haziran 2013 günü Gezi Parkı protestoları sırasında, polis ve sivil kişilerin saldırısına uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın dövülme anının olduğu güvenlik kamera görüntülerini sildiği öne sürülen otel sahibi 54 yaşındaki Erdoğan Gözseçen’in yargılanmasına başlandı.

 

 

Ali İsmail Korkmaz’ın dövüldüğü Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak’ta bulunan Beşik Otel’in güvenlik kamerasındaki görüntüler, iddiaya göre 2 Haziran 2013 tarihinde otele gelen polislerin isteği üzerine silindi ve kameranın kayıt alma işlemi bir süre kapatıldı. Polis memuru Hüseyin E.’nin otel sahibi Erdoğan Gözseçen’e, güvenlik kamerasını kapatmasını söylemesinin görüntülerinin ortaya çıkması üzerine Gözseçen hakkında Eskişehir 8’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘Suç delillerini gizleme’ suçundan dava açıldı. 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz olarak yargılanan otel sahibi Erdoğan Gözseçen bugün yapılan duruşmada suçlamaları kabul etmedi.

 

 

POLİSLER KAPATMAMI İSTEDİ, ANCAK KAPATMADIM

 

 

Olay gecesi polislerin kendisinden güvenlik kamerasını kapatmasını istediklerini, ancak kendisinin kameraları kapatmayıp sadece otelin elektrik şalterini kapattığını savunan Erdoğan Gözseçen şunları söyledi:

 

 

“Otelin 8 adet güvenlik kamerası var. Kesinlikle kamera kayıtlarını silmedim. Kayıtlarda en ufak bir oynama yoktur. Ben kameraları kapatmadım. Otelin elektriğinin ana şalterini kapattım. Çünkü dışarıda kavga ve kargaşa ortamı vardı. Polisler ve göstericiler otelime geliyordu. Ayrıca otelime aileler de gelip sığınıyordu. Otelde büyük yığıntı oluyordu. Bu nedenle oteli açık olarak görüp gelmesinler diye, can ve mal güvenliğimizi sağlamak amacıyla otelin tüm elektriklerini kestim. Yani ana şalteri kapattım. Suçsuzum beraatımı isterim. Kesinlikle kamera kayıtlarında en ufak bir oynama yapılmamıştır. 20 dakikalık silinme denilen olay, bu belirttiğim otelin elektrik ana şalterinin kapatılması sürecinde gerçekleşmiştir.”

 

 

Mahkeme hakimi, oteldeki güvenlik kamerası görüntülerinin silinmesi iddiasıyla ilgili olarak polis memuru Hüseyin E. hakkında başka bir mahkemede dava açıldığını ve bu davanın, otel sahibi Erdoğan Gözseçen’in yargılandığı davayla birleştirilmesi kararı verildiğini, ancak kararın kendilerine ulaşmadığını belirtti. Duruşma, 3 Nisan 2015 tarihine ertelendi.