Ali Erbaş’tan bu kez de ‘Fetret’ benzetmesi!

Ali Erbaş’tan bu kez de ‘Fetret’ benzetmesi!
30 Temmuz 2020 10:40

Ayasofya’nın ibadete açılışı sırasında Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’e lanet okuyarak toplumun her kesiminden sert tepki alan ve hakkında suç duyurusunda bulunulan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş yeni bir skandala imza attı. Erbaş, bu kez de Ayasofya’nın müze olduğu 86 yılı, Osmanlı’daki bunalım dönemi için kullanılan “fetret devri” olarak tanımladı.

 

 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya’nın ibadete açılışı sırasında Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okumasının ardından caminin statüsünün müze olduğu yılları da “fetret devri” olarak tanımladı.

 

 

Ayasofya’nın ibadete açılması nedeniyle Müslüman dini liderlere mektup gönderen Erbaş şunları kaydetti: “Hamdolsun bugün Ayasofya’nın fetreti sona ermiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetiyle artık Allah’a secde edilecek bir mekâna dönüştürülmüştür. İnşallah Ayasofya’nın dirilişi, Mescid-i Aksa’nın da özgürlüğe kavuşmasının habercisi olacaktır. Onun bu dirilişi, inşallah, mazlum ve mahzun müminler için geleceğe dair bir ümit kaynağı; adalet, merhamet ve ahlak temelinde yükselen medeniyetimizin yeniden yükselişinin de ilk işareti olacaktır.”