CHP’li Demirçalı’dan İmza Kampanyası: Eyy Başbakan, bağışları açıkla!

CHP’li Demirçalı’dan İmza Kampanyası: Eyy Başbakan, bağışları açıkla!
23 Temmuz 2014 13:38

CHP Genel Sekreteri Adana Milletvekili Ali Demirçalı, AKP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Erdoğan’ın seçim çalışmaları için yapılan bağışları açıklama çağrısında bulundu. Demirçalı, “Şahsına yapılan yardımları açıkla” dedi.

 

Adana CHP Genel Sekreter Yardımcısı Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklayan Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş’ın yapılan bağışları açıkladığını, AKP adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın devletin olanaklarını kullandığını anımsattı. Demirçalı, AKP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Erdoğan’ın seçim çalışmaları için yapılan bağışları açıklama çağrısında bulundu. Demirçalı, “Şahsına yapılan yardımları açıkla” dedi.

 

Ali Demirçalı, Cumhurbaşkanlığı’na aday olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsına yapılan bağışları açıklaması için imza kampanyası başlattı. Change.org. üzerinden imza kampanyasını başlatan Demirçalı, şöyle dedi:

 

“Yüksek Seçim Kurumu (YSK)’nin Cumhurbaşkanlığı’na ilişkin kesin aday listesini Resmi Gazete’de yayımlamasının ardından, adayların resmi “bağış hesapları” açıldı. Buna göre, Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Selahattin Demirtaş ve Ekmeleddin İhsanoğlu, kampanya masraflarını toplanan bağışlardan karşılamaları öngörüldü. Ancak, Başbakan Erdoğan’ın seçim mitinglerinde devlet olanaklarını kullanması, diğer adayların ise kendi bütçeleri ve bağışlarla kampanya yürütmeye çalışmaları, tartışmaları beraberinde getirdi.

 

Başbakan Erdoğan’ın düzenlediği her mitingin faturası, reklam kampanyaları, devletin uçak ve helikopterlerinin kullanılması, çevre kentlerden binlerce insanın taşınması ve miting sonrası düzenlenen binlerce kişilik iftar yemekleri nedeniyle yüz binlerce TL’ye ulaşıyor. Hal böyle olunca Erdoğan’ın seçim sürecinde ne kadar bağış topladığı sorusu önem kazanıyor. Ancak Erdoğan’ın bugüne kadar topladığı bağışla ilgili bugüne kadar bir açıklama yapılmadı. İhsanoğlu ve Demirtaş kendilerine yapılan bağışları açıkladı. Sıra sizde Tayyip Bey. Şeffaf olmak, adil olmak ve kamuoyunun doğru bilgilenmesi adına sizi de, şahsınıza yapılan yardımları açıklamaya davet ediyoruz.”