Aleyna Tilki

Aleyna Tilki
21 Mart 2020 15:24

28 Mart 2000 yılında Konya’da doğmuş ve 16 yaşında iken sanat dünyasına adım atmış genç sanatçılar arasında yer almaktadır. Henüz lise eğitimine devam eden sanatçı, Yetenek Sizsiniz adlı yarışmaya katılmasının ardından kısa sürede üne kavuşmuştur. Yarışmada söylemiş olduğu Gesi Bağları adlı şarkının ardından sosyal medyanın etkisi ile sesini ünlü yapım şirketlerine duyurmayı başaran sanatçının, albüm çalışmaları başladı ve kısa süre içerisinde ilk albümünü çıkardı.

 
2016 yılının Ağustos ayında ilk single çalışmasını “Cevapsız Çınlama” ile yapan sanatçı bu single ile büyük ses getirmiş ve büyük bir çıkış yakalamıştır. Aleyna Tilki aynı zamanda bu single çalışmasının klibini YouTube’da da yayınlamış ve bu video paylaşım sitesinde en çok izlenen Türkçe şarkı ünvanını da almıştır. Aleyna Tilki’nin single çalışmasının klibi bu video paylaşım sitesinde bir yıl içerisinde yaklaşık 300 milyon kişi tarafından izlenmiştir. Aleyna Single çalışmasında yer alan şarkısı ile aynı zamanda Music Top Tr Resmi listesinde de 2 numaraya yükselmiştir. Genç müzisyeninn şarkı arşivini Aleyna Tilki Mp3 indir üzerinden bedava indirebilirsiniz.

 
Temmuz 2017 yılında ise sanatçı yine bir solo single çalışması yapmış ve yine Music Top TR listesinde bu sefer 1. Sırada yer almıştır. Aleyna Tilki’nin bu solo single çalışmasının adı ise Sen Olsan Bari’dir. Detaylı bilgi için Bedava mp3 indir yükle aracılığıyla sizlere ulaşabileceğiniz kaliteli link önerelim.

 
Aleyna Tilki üstelik çıkışının ilk dönemlerinde pek çok sansasyonel haber ile de anılmıştır. En çok yankı uyandıran haberlerin başında ise sanatçının henüz reşit değilken içkili mekanlarda sahne alması olmuştur.

 
Sanatçı başarılı çıkışı yakalamasının ardından ise Yıldız Tilbe eserlerinden biri olan “Yalnız Çiçek” şarkısını yorumlamıştır. Aleyna Tilki bu şarkıyı yorumladıktan sonra klip yine Youtube üzerinden yayınlanmış ve şarkı yorumunun sadece iki aylık izlenme sayısı 125.348.892 gibi bir sayıya ulaşmıştır. Şarkının Youtube üzerinde bulunan orijinal klibinin ise izlenmesi 574.501’dir.

 
Aleyna Tilki’nin henüz yeni sanatçılar arasında yer alıyor olsa da almış olduğu ödüllerde bulunmaktadır. 2016 yılında sanatçının Radyo Aydın Müzik Ödüllerinde Yılın Düeti ödülüne layık görülmüş ve sanatçı Cevapsız Çınlama adlı single çalışması ile bu ödülü kazanmıştır. 2017 yılında yapılan Altın Kelebek Ödüllerinde ise En İyi Çıkış Yapan sanatçılar dalına aday gösterilen sanatçı bu dalda da ödül kazanmayı başarmıştır.

 
Kaynak: Mp3 indir