Aleviler: Kararın takipçisi olacağız

Aleviler: Kararın takipçisi olacağız
1 Ekim 2014 10:56

HUBYAR Sultan Alevi Derneği Başkanı Kenanoğlu, “Zorunlu din der-sini kaldıran AİHM kararı yok sayılamaz. Kazandığımız da-vanın takipçisiyiz” dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AİHM’in zorunlu din dersi kararını eleştirirken Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği’nden “Alevilerin haklı talepleri ve mahkeme kararları yok sayılamaz” açıklaması geldi. Dernek Başkanı Ali Kenanoğlu, “AİHM kararının bir an evvel gereğinin yerine getirilmemesi durumunda Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği, AİHM ve uluslararası arenada konunun şikayetçisi ve takipçisi olacaklarını” söyledi.

 

 

Ali Kenanoğlu Erdoğan’ın sözlerini eleştirerek bundan sonra alacakları tavra ilişkin şöyle dedi: “Aleviler okullarda zorunlu olarak ‘Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’ adı altında okutulan Sünni asimilasyoncu derse karşı mücadele vermektedir. Bu amaçla oturma eylemleri, yürüyüşler, mitingler yapılmış ve davalar açılmıştır. Bu davaların bazıları iç hukukta bazıları da AİHM’de kazanılmıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan AİHM’nin zorunlu din dersi kararının doğru olmadığını söylemektedir. Uluslararası sözleşmelere ve hukuka bağlı olduğunu iddia eden bir hukuk devletinin yapması gereken Danıştay ve AİHM kararlarının doğruluğunu hukuk dışı bir takım demagojik siyasi söylemlerle tartışmak değil, gereğini yapmaktır. AİHM kararının gereğinin bir an evvel yerine getirilmemesi durumunda uluslararası arenada konunun şikayetçisi ve takipçisi olacağız.”

 

 

Kaynak: Taraf / Güler Yılmaz