Aleviler için skandal öneri

Aleviler için skandal öneri
5 Ağustos 2015 10:14

Konya’daki öğretmenler kurulu toplantısında “Aleviliğe din kitaplarında fazla yer verildiğini” düşünen din öğretmenleri, “Alevilerin yoğun olduğu bölgelere dağıtılacak kitaplarda çok yer verilmesi uygun olabilir” görüşünü bakanlığa iletti.

 

 

Konyalı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin, haziran ayındaki zümre toplantısından Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) “Alevi bölgelerine Aleviliğin daha fazla anlatıldığı ders kitaplarını dağıtalım” önerisi çıktı. “Alevilik mezhebine kitapta diğer mezheplerden daha fazla yer verilmesi”ni sorun olarak gören öğretmenler bu ifadeyi raporun “Uygun olmayan resmi, ahlaki, dini, örfi içerik” bölümüne yazdı. Öğretmenler, “sorunun” çözümü için de “Eşit ya da daha az yer verilmeli. Alevilerin yoğun olduğu bölgelere dağıtIlacak kitaplarda çok yer verilmesi uygun olabilir” önerisinin MEB’e sunulmasını istedi. Raporda ayrıca öğretmenler, “8. ve 9. sınıf müfredat programında örtünme ve kadın erkek muaşeretinin ayetler ışığında anlatılması”nın da önerilmesi kararlaştırıldı.

 

 

Öğretmenler, 8. sınıf ders kitaplarında “Dinleri Tanıyalım” başlığı altında yer alan Müslümanlık dışındaki anlatımların çıkarılmasını istedi.

 

 

Din öğretmenleri ayrıca, ders kitaplarındaki “Tanrı” kavramının yerine “İlah” ve “Allah”ın kullanılmasını ve öğrencilerin bilgilerinin yanı sıra “ahlaki güzellikleri ve davranışlarına” da not verilmesi gerektiğini de raporlaştırdı.

 

Kaynak: Cumhuriyet / Sinan Tartanoğlu