Alamos şirketi gidecek Kaz Dağları kazanacak!

Alamos şirketi gidecek Kaz Dağları kazanacak!
17 Aralık 2019 10:17

Kazdağları’ndaki çadırlı nöbetin 136’ıncı gününde Kirazlı-Balaban mevkiindeki maden alanında ve Çanakkale merkezde eylem gerçekleştiren yaşam savunucuları madenci şirketlerin Kazdağları’nı terk etmelerini istedi.

 

 

 

Birgün’den Buse İlkin Yerli’nin haberine göre Kirazlı-Balaban mevkiinde altın madeni projesi ve ağaç kesimleri ile gündeme gelen Alamos Gold ile yerli iştiraki Doğu Biga Madencilik’in 13 Aralık’ta yenilenmeyen işletme ruhsatının iptalini isteyen yaşam savunucuları, altıncı şirketler gidene kadar Kazdağları’nı terk etmeyeceklerini belirtti.

 

Nöbet alanında toplanarak madeninin kapısının önüne yürüyüş yapan yaşam savunucuları açıklama yaptı. “Onlar ormandan gidene kadar biz burayı terk etmiyoruz” diyen yaşam savunucuları, herkesi çadırlı nöbete katılmaya çağırdı. Maden kapısından sonra Çanakkale merkezde Golf Çay Bahçesi’nden İskeleye kadar yürüyüş yapan gruba ilgi çok yoğundu.

 

Yürüyüş boyunca “Ormanlar, nehirler sermaye değiller”, “Her yer Kazdağı, her yer direniş”, “Kazdağları sincabı yalnız değildir” sloganlarını atan yaşam savunucularına yürüyüş boyunca “İnsan Ağaç İda” kuklası da eşlik etti. Türkiye’nin tüm bölgelerindeki doğa katliamlarının da karşısında olduklarını, talan edilen yerlerin isimlerini yürüyüş boyunca duyurmaya çalışarak ifade eden yaşam savunucuları, ekoloji mücadelesinin birleşerek kazanılacağını belirttiler.