AKUT Ankara kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehlikelere hazır

AKUT Ankara kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehlikelere hazır
18 Nisan 2018 13:30

Ankara İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından 14-15 Nisan 2018 tarihlerinde AKUT Arama Kurtarma Derneği Ankara Ekibinden 26 gönüllüye, Yenimahalle ‘de bulunan Ankara Valiliği İl Afet Acil Durum Müdürlüğü yerleşkesinde KBRN (Kimyasal – Biyolojik – Radyolojik – Nükleer tehlikeli maddeler) eğitimi verildi.

 

 

 

AFAD Başkanlığı ve AKUT Arama Kurtarma Derneği arasında düzenlenen protokol kapsamında gerçekleştirilen ve 2 gün süren KBRN eğitiminin ilk gününde kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehlikeli maddeleri saptama, bunlardan korunma ve kazazedelere müdahale etme konuları teorik olarak işlendi. Eğitimin ikinci gününde ise pratik yapıldı. Öncesinde bu tehlikeleri saptamakta kullanılan cihazları tanıyan AKUT Ankara gönüllüleri, ardından KBRN koruyucu giysilerini giyerek sedyede kazazede taşıma tatbikatı gerçekleştirdiler.

 

 

Önümüzdeki günlerde arama kurtarma alanındaki devletin gücü AFAD ile sivil toplumun gücünü temsil eden AKUT’un tecrübe ve birikimlerini paylaşabilecekleri yeni tatbikat ve eğitimler de planlanmaktadır.

 

1 2

3