Aksiyonda tek film hızlı ve öfkeli 7 ilk siz izleyin!

Aksiyonda tek film hızlı ve öfkeli 7 ilk siz izleyin!
17 Mart 2015 14:34

Bir filmin 120 dakika olduğunu düşünürsek eğer; 120 dakikada bir roman bitiremez, herhangi bir biyografi inceleyemeyiz.

 

 

Yine bize bahşedilen 120 dakikada bir arşive girerek tarihi konuları inceleyemez, savaş, afet, tarihi bulguları araştıramayız. Yine aynı sürede yani 120 dakikada dünyanın diğer ucuna gidip ülkeyi gezemez hayvanları insanları ülkeleri yakından inceleyemeyiz. Demem o ki, insanoğlunun sinemaya karşı cihanşümul sevmesinin kökeninde sinemanın kısacık süre zarfında ona bildiği veya bilmediği her şeyin niteliklerine dair yepyeni bir dünya hediye edebilmesidir.

 

 
Sinema eskiye nazaran izleyicisini kaybetmeye başlasa da belli bir kesimi korumayı sürdürmeye devam etmektedir. Tabi bunu da ancak ve ancak nitelikli ve kaliteli filmlerle sağlayabilmektedir. Bu konuda hızlı ve öfkeli 7 izleyicisi de yönetmeni de izlemeye ve izletmeye devam edecek gibi geliyor aynı hızlı ve öfkeli 6’ ya kadar olan bütün filmleri gibi. Çünkü 38 milyon $’lık bir bütçeyle çekilen filmin ABD’de gösterime girdiği hafta sonunda 41 milyon $’lık bir hasılat elde etmiş ve toplamda 207 milyon $ civarı bir hasılata ulaşmıştır. Filmin konusu;DominicToretto, Los Angeles sokaklarına karanlık çöktükten sonra sınır tanımadan otomobil yarışları yapan bir grubun lideridir. Polis, sokaklarda dehşet saçan Toretto’nun aynı zamanda hırsızlık yaptığından; yüksek değerdeki elektronik aletleri çaldığından da şüphe etmektedir. Polise göre Toretto’yu yakalamanın en iyi yolu; aşırı hız düşkünü çetenin içine bir dedektif yerleştirmek ve onları suçüstü yakalamaktır. Bunun için genç dedektif Brian O’Conner görevlendirilir. Brian Earl Spilner adıyla çeteye girer. Başta her şey umulduğu gibi gitmektedir. Ancak genç dedektif O’Conner, Dominic’in güzel ve çekici kızkardeşi Mia’ya aşık olunca işler değişir.

 
2015 yılı itibari ile hızlı ve öfkeli severleri serinin yedinci bölümünü merakla beklemektedir. Hızlı ve öfkeli 7 filmi izleyenler bu defa OwenShaw ve ekibinin yenilmesinden sonra, DominicToretto (VinDiesel), BrianO’Conner ve geri kalan ekip artık sahip olmak istedikleri normal hayata ve Amerika’ya geri dönebileceklerdir, fakat Owen’ın büyük kardeşi IanShaw (JasonStatham), Dominic’i takip eder. Nedeni ise kardeşinin ölümünün intikamını almaktır. Bu yüzden ekip tekrar tehlikeye girecektir. Ekip Hans’ın ölümünü öğrendikten sonra, Ian onları ilk bulmadan önce kendilerinden birini öldüren adamı bulmak için yola koyuldukları macera ile karşı karşıya gelirler.