Akşener’in ‘sistem’ çağrısına AK Parti’den İç Tüzük hamlesi!

Akşener’in ‘sistem’ çağrısına AK Parti’den İç Tüzük hamlesi!
28 Ekim 2019 13:10

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AK Parti’ye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin değiştirilmesi için çağrı yaptı. Sistemin başarılı olduğunu ifade eden AK Partililer, İç Tüzük değişikliğine ihtiyaç olduğunu düşünüyor. AK Partili yetkililer sisteme uygun yeni bir İç Tüzük hazırlanması gerektiğini belirtiyor.

 

 

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ilişkin, “Sayın Cumhurbaşkanının da iyiliği için Türkiye’nin iyiliği için denediğimiz ve maalesef olmayan bu sistemi gelin birlikte değiştirelim. Sayın Kılıçdaroğlu ile biz imzalayacağız, teklif bizden destek sizden. Türkiye’nin nefes almasını sağlayın” çağrısını yaptı.

 

 

AKŞENER’İN ÇAĞRISINA AK PARTİ’DEN DESTEK YOK

 

 

AK Partililere göre sistem başarılı. AK Partili yöneticiler yeni sisteme göre İç Tüzük olması gerektiğini belirtiyor. TBMM İç Tüzüğünün değişmesi gerektiğini ifade eden AK Partili yetkililer, sistemin mantığıyla bir İç Tüzük yapılması gerektiği görüşünü dile getiriyor.

AK Partililer sistem de kabahat olmadığını İç Tüzük’ten kaynaklı sorunların yaşandığını ifade ediyorlar.

AK Parti kulislerine göre bakan yardımcılarının daha aktif hale getirilmesiyle ilgili talepler bulunuyor.

 

 

AK PARTİLİLER İÇ TÜZÜK’TE DEĞİŞİKLİK İSTİYOR

 

 

Edinilen bilgiye göre İç Tüzükle ilgili şikayetler ve talepler var. AK Partili yetkililer de İç Tüzük’te değişiklik yapılması gerektiğini belirtiyor.

AK Parti’de, TBMM İç Tüzüğünde yapılacak değişiklikle milletvekillerinin, Meclis’in daha etkin olacağı değerlendirmesi yapılıyor.

AK Partili kulislerinde, “Mevcut İç üzük sistemle çakışıyor, çatışıyor, uyumlu değil, bunun uyumlu hale dönüştürülmesi lazım, gelişmiş Avrupa ülkelerindeki standartlara da kavuşması lazım. Konuşmaların bir güne bir haftaya hasredilmesi, oylamaların belli bir güne hasredilmesi gibi… Değişiklik olmalı. Asıl konuşmaların, asıl tartışmanın komisyonlarda yapılması lazım. Avrupa parlamentolarındaki gibi, asıl aktif olması gereken komisyonlar” yorumu yapılıyor.