Akşener: Yola yüzükle çıkıp zengin olanlar…

Akşener: Yola yüzükle çıkıp zengin olanlar…
3 Haziran 2018 17:35

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Eskişehir’den sonra Kütahya’da partisinin düzenlediği mitinge katıldı.

 

 

Meral Akşener’in konuşmasından önemli satır başları;

 

 

“Allah razı olsun sizden, tülbentlerimizle, kınalarımızla yola çıktık. İnşallah başaracağız. Hem kurucu hem kurtarıcı şehir Kütahya’dayım.

Yolumuz demokrasiyi yeniden inşa etme yoludur. Yolumuz hukukun üstünlüğünü, adaleti, güçlünün kazandığı haklının hakkının gözetilmediği bir adelet sistemi ile karşı karşıyayız.

Yıkılan ekonomiyi yeniden tahsis etme yoludur. OHAL ağırlığı ile seçime gidiyoruz.

BÖLÜNEN ÜNİVERSİTELER

Üniversiteyi niçin bunlar böldü? Ya kupon arazi, ya da iş bulamayacak gençlerin okumasını sağlamak. Habire üniversiteleri bölerseniz o öğrenciler mezun oldukları zaman iş bulamazlar. Eski bir üniversite hocası olarak buna müsaade etmeyeceğim. Seçildiğim zaman bu kararı iptal edeceğim. OHAL’in kaldırılmasını ve şeker fabrikalarıyla ilgili satışın durdurulması birinci gün yapacağım iştir.”

Kütahya Cumhuriyet’in en önemli sanayi tesislerinin olduğu şehir. Elinizde ne kaldı?Özel teşebbüsün dışında devlete ait hangi fabrikanız var? Yok.

“OSMANLI DA BENİM CUMHURİYET DE BENİM”

Osmanlı da benim, Cumhuriyet de benim. Osmanlı’yı da kuran siz, Cumhuriyet’in de kurulmasını sağlayan sizsiniz. Kuran şehir, kurtaran şehir Kütahya. Birbirine sarıl Kütahya! Ve şehrine sahip çık Kütahya. PKK teröründe en çok şehit veren Kütahya. Ve bu devletin ebed müdet olması için bugün de canını verecek gençlerin yaşadığı Kütahya. Onun için bu tuzağı beraberce bozacağız. 24 Haziran’da milletvekillerini seçeceksiniz, Cumhurbaşkanı’nı seçeceksiniz. Partiler arasında, taraftarlar arasında şehirleri geziyorum. Müthiş bir kaş çatıklığı görüyorum. Siyasetçiler malı götürüyor, vatandaş birbirine küs. Komşuluk değerlerini, Ramazan’ın bereketini, oruç ağzın ne demek olduğunu, haram lokmanın ne kadar kötü bir şey olduğunu ve dayanışmanın dün olduğu gibi bugün ve yarın da devam edeceğini gençlerimize anlatacağız.

“YOLA YÜZÜKLE ÇIKIP ZENGİN OLANLAR…”

Anlayamadığım bir şey var. Bin 100 odalı sarayda oturanları, 3 bin kişilik koruma ordusu ile gezenleri ve bin 500 liralık kadehlerden su içenleri yola bir yüzükle çıkıp dünyanın zenginlikte ilk 10’a giren siyasetçileri orada tutmak için birbirinizle dövüşmeyeceksiniz.

Tarlanıza küstünüz. Eğer Türkiye tekrar kendine yeten bir tarım ülkesi olmazsa, çok yakın bir gelecekte bundan sonraki ülkelerin bekası tarımla olacaktır, su ile olacaktır. Ve kendine yeten bir ülke olmadığı takdirde Türkiye’nin bekası tehdit altındadır.

MARANKİ’YE DEĞİNDİ

Salağın biri çıktı ‘Seçilmediğimiz takdirde sakladığımız şeyleri çıkaracağız’ diyor. Sonra kıvırdı. Bunlar namert! Söylediklerinin arkasında durmuyorlar. Baba, oğula düşman oldu. Böyle bir şey olur mu? Eğitim, zengin çocuğu-fakir çocuğu, iyi öğretmen-kötü öğretmen ve mülakat sistemi… Bütün bunar Türkiye’deki kamu sistemini göçertti. Evet güzel okullar yaptılar ama içlerinde eğitim ruhu yok.

DIŞ POLİTİKA

Dış politikada hep kavga edildi. Bu yüzden Suriye’den 4 milyon mülteci geldi. Komşularımızla ilgili güçlü bir tavır koyabilseydik o güçlü Irak, güçlü Suriye bize hizmet ederdi. Şimdi ABD ve Rusya ile güney sınırımızda komşu olduk.Suriye’deki yanlış politika Afrin’e girmemize neden oldu. Afrin’e girilmelidir, hatta doğusuna da gidilmelidir. Ama bu yanlış politika, şanlı Mehmetçiğimizin şehit olmasına sebep oldu. Siyasilerin yaptığı hataları bu milletin çocukları ödedi.