Akşener: Temel sorun Erdoğan’ın Saray şaşasına teslim olması

Akşener: Temel sorun Erdoğan’ın Saray şaşasına teslim olması
10 Mayıs 2019 08:53

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına katıldı.

 

 

AKşener’in konuşmalarından satır başları şöyle:

 

 

“Erdoğan, muhtar bile olamaz diye manşetlerin atıldığı, Erdoğan’ın sözleriyle söylüyorum ‘abidik gubidik’ bir davayla hapse gönderildi. Muhtar değil başbakan sonra başkan, cumhurbaşkanı şimdi başkan yaptı. Şimdi karşı durması gereken muktedir anlayışının içinde yer aldı. Bu da çok acı bir şey.

 

Bizim de bu noktadaki bir oy vermeyi kolaylaştıran geçmişimiz nedeniyle o dediğiniz doğru. (Küçükkaya: Siz iyi Partiyle yakınlaşınca algı kırılıyor dedim Kılıçdaroğlu. Mehmet Ocaktan, ‘Bizim diyor AK Parti eski eleştirdiğimiz CHP’sine döndü, CHP gitti reformist oldu’ diyor.) Hürriyet Misakı yayınlıyorlar Rahmetli Byar ile İnönü bir araya geliyorlar. Rahmetli İnönü diyor ki ‘haklısınız, Tamam Celal bey o zaman bu yolu halledelim’ ve anayasa değiştirmesi problemli olacağı için CHP tüzüğü değişiyor. CHP’nin genel başkanını arıyor cumhurbaşkanlığına geçiyor ondan sonra sırasıyla değişiklikler yapılıyor, seçim yasası değişiyor, ve çok partili seçim yasasına uygun oluyor. Ve 1952’de kazanıyor. bugün 2019’da 47’yi aşıp giden bir Erdoğan. Bunun arkasında bir Saray mantığı var. Bir dönem Erdoğan milletin adamı derdi ve buna inanırdı.

 

 

Sayın Erdoğan zihniyet değiştirdi. O subay evlerinde yaşadığınız zaman komşunuzun dertlerini bilirsiniz. Para saklanamayan bir şeydir. Parayı kasada saklayamazsınız üstünüze başınıza, hayat tarzınıza yansır. Saray den,ilen şey bir zihniyettir. Bütün saraylar aynıdır. Böyle bir durumda şimdi Saray’a gittiniz binlerce bürokratik kadronuz oluştu binlerce arabayla geziyorsunuz bu şaşanın insan ruhunda yarattığı bir dönüşüm var. O fakir sofrasına oturduğunuzda yadırgarsınız, o sofra da sizi yadırgar.

 

Saray’a girdiğiniz zaman herkesten kopmaya başlarsınız. Her zaman birileri size kötülük yapacakmış gibi görürsünüz. Temel sorun Erdoğan’ın Saray şaşasına teslim olması.

 

Dünün mağduru mazlumu ekonomik manada bir yükselti içinde oldu. Elin taşıyla elin kuşunu vurmak gibi bir anlayış söz konusu oldu. Çok şey affedildi sayın Erdoğan’ın da hoşuna gitti bunlar. Siz de bir süre sonra buna inanırsınız. O da inandı. Teşkilat Reis bulur bir şeyler dedi, Erdoğan da bizim teşkilatlar çalışır dedi. Daha önce seçilenlerin hizmet anlayışından uzaklaşması çok ilginç iddialar var. Erdoğan kaybedeceğini hiç inanmamış ki bir B planı yokmuş. Bir fatura kesmesi lazımdı. Orada devreye yakınları girdi. Ailesinden bahsetmiyorum. Kimse fatura kesilecek? İstanbul teşkilatına. Bu konuyla ilgili genel başkan yardımcısına, bakanlara kesilecek. Böyle bir faturanın ödenmemesi için Sayın Erdoğan’ın yapmaması gereken bir noktaya getirdiler.”