Akşener: FETÖ elebaşıyla el sıkıştılar!

Akşener: FETÖ elebaşıyla el sıkıştılar!
3 Haziran 2018 15:02

İYİ Parti lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, miting programlarına Eskişehir’de devam ediyor.

 

 

Akşener’in açıklamalarından satırbaşları şöyle;

 

“24 Haziran’da bir seçime gidiyoruz. 16 Nisan’da referandumda da buraya gelmiştim.

Pek çok şehirde salon bulamazken, Eskişehir bir başkaydı. Burada huzurunuzda bugün içinde Belediye Başkanımız, hocamız Sayın Yılmaz Büyükerşen’e saygılarımı sunuyorum.Eskişehir’de o zaman da çok nazik ve zarif bir şekilde karşılanmıştık.

Hele dün Gaziantep’te yaşadıklarımızdan sonra bugün Eskişehir bize nefes aldırdı, OHAL’siz bir seçime gidiyormuşuz gibi hissettirdi.

24 Haziran’da bir seçime gidiyoruz. Bu seçim sonucu itibarıyla ne olacak, hepimizin kendisine sorması gereken bir seçim. Tek adamlık anlayışı ile bu ülke yönetildi. Sonra hızlı bir biçimde bu tek adamlık yetkileri yetmedi, her şey hukuki olarak tek bir adamın iki dudağının arasına sıkıştırılsın diye bir partili Cumhurbaşkanlığı talebi ile karşı karşıya kaldık.

 

 

OHAL’DE REFERANDUMA GİTTİK

 

 

Bu sebeple referanduma gittik ve 16 Nisan’da bu referandumun sonucu itibarıyla hukuk dışı, OHAL döneminde referanduma gittik.

YSK’nın mühürsüz oylarla ilgili son dakikada aldığı kararla beraber, hadi doğru edelim sonucu, yüzde 51’le zar zor aldılar.

Aziz milletimiz bir karar verecek. 24 Haziran’da bu ülkenin kuruluş iradesi ortadan kalkacak mı, kalkmayacak mı? Elbette ki kaldırmayacağız!

 

 

FETÖ ELEBAŞIYLA EL SIKIŞTILAR

 

 

Bu devleti yönetmek yerine ele geçirmeyi öne koydular. ‘Devlet eşittir = asker’ kabul ettikleri için, ‘devlet = yargı’ kabul ettikleri için ilk hedefleri ordu oldu. FETÖ elebaşı ile el sıkıştılar. Ortak noktaları bu ülkenin kuruluş felsefesine duydukları alerjiydi. Ve hatırlayın bu işbirliğinin sonucunda önce Ergenekon, Balyoz ve diğer davalar başladı. Bu ülkenin paşaları birer birer yargılandılar. Ve Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ‘Terör örgütü başı’ olarak yargılandı ve hapsedildi. Bunlar olurken Zekeriya Öz’e zırhlı Mercedesler verildi.”