Akşener, CHP adaylarıyla ne görüşüyor?

Akşener, CHP adaylarıyla ne görüşüyor?
7 Aralık 2018 12:35

CHP’de, Ankara ve İstanbul sancısı henüz giderilemediği gibi birçok ilde de sıkıntılı bir süreç yaşanıyor. Seçimde işbirliği görüşmelerini sürdüren CHP ve İYİ Parti yetkilileri de bir an önce açıklamaların yapılması gerektiğinin, zamanın geçmekte olduğunun farkında.

 

Saygı Öztürk / Sözcü

 

 

Dün CHP Parti Meclisi’nin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile toplantıda olduğu saatlerde, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de partinin “Ak saçlıları”ndan oluşan Yüksek İstişare Kurulu üyeleriyle birlikte CHP ile yürütülen çalışmaları anlatıyor, onların görüşlerini alıyordu.

 

AÇIK ARA ÖNDE

 

Mansur Yavaş’ı hem CHP, hem de İYİ Parti istiyor. İYİ Parti’nin, CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday çıkarmamasını istemesini, CHP’nin kabul edeceği beklenmemeli. CHP’nin aday çıkarması halinde, İYİ Parti destek verecek. Bütün hazırlıklar, Ankara’nın AKP’den alınması üzerine kurulmuş vaziyette.

Kılıçdaroğlu’nun ve Akşener’in elinde bulunan kamuoyu yoklaması, hangi partiden aday olduğu belirtilmeden Mansur Yavaş’ın ittifakın adayı olarak seçime girmesi halinde, AKP’nin adayı Mehmet Özhaseki’ye karşı açık ara seçimi kazanabileceğini ortaya koyuyor.

Mansur Bey’in etrafında, İYİ Parti’den istifa etmiş olan bir grup da bulunuyor. Partide, bunların Yavaş’ı yanlış yönlendirmeye çalıştığı görüşü de var. Kimler olduğunu isim isim sayıyorlar. Yavaş’ın, bu durumu görmeye başladığını da dün sosyal medyadaki açıklamalarına dayandıranlar oldu.

 

GÖRÜŞME TRAFİĞİ

 

Mansur Yavaş, geçen pazar günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le konuştu. Hemen ardından da ilginç bir gelişme daha yaşandı. CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlarından Cengiz Topel Yıldırım da Akşener’le bir araya geldi. Yıldırım, görüşmeye gitmeden önce Kılıçdaroğlu’nun onayını da aldı.

İşte bu gelişme üzerine, Cengiz Topel Yıldırım’ın, adaylığı da daha çok konuşulmaya başlandı. Mamak’tan aday adayı olarak yola çıkan Ankara Kulübü Derneği Başkanı Dr. Metin Özaslan’ın da yine davet üzerine Akşener’le görüştüğünü öğrendim. Kuşkusuz bu görüşmeler, aday adaylarının tanınması bakımından yararlı da oluyor.

 

https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/saygi-ozturk/aksener-chp-adaylariyla-ne-gorusuyor-2780991/