Aksaray’daki velilerin ardından Melih Gökçek’ten utandıran mesaj! İmamoğlu tweet’ini silmek zorunda kaldı

Aksaray’daki velilerin ardından Melih Gökçek’ten utandıran mesaj! İmamoğlu tweet’ini silmek zorunda kaldı
7 Kasım 2019 19:03

Aksaray’da bir ilkokuldaki velilerin otizmli çocukları yuhalamasının ardından başka bir utandıran tepki de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevinden istifa eden İbrahim Melih Gökçek’ten geldi. Gökçek, Ekrem İmamoğlu ile ilgili attığı tweet’inde down sendromlu çocuklarla ilgili yeni bir insanlık ayıbına imza attı.

 

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyecilik tarihinde bir ilki gerçekleştirdi ve “temel atmama” töreni yaptı. İmamoğlu, önceki yönetim tarafından projesi onaylanan ve ihale süreci tamamlanan Silahtarağa Arıtma Tesisi’nin “temel atmama” töreninde konuştu. İmamoğlu, tesisin iptal edilmesiyle 1 milyar 525 milyon TL’lik maddi yükün bertaraf edildiğini, inşaat alanı içerisindeki Eyüpsultan Belediyesi’ne ait spor tesisi, düğün salonu, İGDAŞ Genel Müdürlüğü’ne ait binanın yıkılmasının önüne geçildiğini belirtti.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevinden istifa eden İbrahim Melih Gökçek, İmamoğlu’nun ‘Temel atmama’ töreniyle ilgili bir tweet attı. Gökçek’in tweet’inde kullandığı ifade Aksaray’ta otizmli çocukları yuhalayan velileri hatırlattı. İmamoğlu için ‘boş işlerle gündem olma çabasında’ diyen Gökçek, sosyal medya hesabından şunları yazdı.

 

 

Yok… Yapacağı bir proje yok. İşi gücü şu; “Nasıl boş işlerle gündem olurum?”

Temel atmayacaksan atma… Ama temel atmama programı gerçekten çocukça…

Samimi söylüyorum. Bu konuda Down Sendromlu bir çocuğumuz senin yaptğını yapmaz…

 

173938387-eixnyccueaahlne

Gökçek, tepkiler üzerine tweet’ini silerek başka bir mesaj yayınladı. Gökçek’in yeni tweet’inde tepki çeken ifadeleri kaldırdığı görüldü:

“Yok… Yapacağı bir proje yok. İşi gücü şu; “nasıl boş işlerle gündem olurum?” Temel atmayacaksan atma…

ama temel atmama programı gerçekten çocukca…”

2