AKP'yle kısır gazetecilik yaratılıyor

AKP'yle kısır gazetecilik yaratılıyor
10 Ocak 2013 20:06

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili bir açıklama yaptı.
Yılmaz, açıklamasında AKP iktidarıyla haber alma özgürlüğünün önü kesilerek kısır ve yandaş bir basın yaratılmaya çalıştığını söyledi.

Yılmaz açıklamasında ayrıca şunları ifade etti:
 
“Gazeteciler, bir toplumun gelişip demokrasiye katılmasına olanak sağlayan basın emekçileridir. Gazeteciler demokratik, özgür ve halkın yönetime katıldığı sistemlerin vazgeçilmezleridir.  
 
Halkımızın gerçekleri öğrenmesi, şeffaf bir yönetim anlayışının sergilenmesi ve kamuoyu denetiminin toplumun tüm katmanlarında sağlanabilmesinin şartlarından birisi de tarafsız ve bağımsız gazetecilerin varlığıdır. Ancak AKP iktidarıyla birlikte halkımızın haber alma özgürlüğünün önü kesilerek kısır ve yandaş bir gazetecilik anlayışı yaratılmaya çalışılmıştır. Bu baskıcı anlayış bununla da yetinmeyerek Türkiye’nin Laik, demokratik üniter yapısına inanmış gazetecileri Silivri zindanlarına mahkum ederek Türkiye’yi sürükledikleri uçurumu halkımıza çıkış gibi göstermeyi hedeflemiştir. AKP tüm bunları, yoksulluğu, yolsuzluğu, adaletsizliği örtmek ve ülkemizi bölünmeye götürecek adımları özgürlük ve barış diye adlandırarak halkımıza empoze etmek için yapmaktadır. Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi , Türkiye’nin gazeteci tutuklamalarında birinci sırada olduğunu söyleyerek adeta AKP diktatörlüğünün faşizan yapısını tescillemişti. Bununla da yetinmeyen AKP iktidarı, gazetecilerin haklarını ellerinden alarak onları yasal güvenceden mahrum bırakmıştır.
 
Özgür, bağımsız ve onurlu bir gazetecilik anlayışının tüm ülkede güvenceye alındığı, gazetecilerin yasal ve sendikal haklarına ulaştığı bir Türkiye dileğiyle , tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, saygılar sunuyorum.”