AKP'ye 100 üye kaydedene 5 yıldızlı otelde tatil hediye

AKP'ye 100 üye kaydedene 5 yıldızlı otelde tatil hediye
26 Kasım 2012 09:25

Sahte üye rezaletinin altından, AKP’nin promosyonlu üye kampanyası çıktı
Geçtiğimiz hafta Türkiye, sahte üye rezaletiyle çalkalandı. CHP’ye üye binlerce insanın kendilerinden habersiz AKP’ye üye kaydedildiği ortaya çıktı.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk bugün çok ilginç bir iddia ortaya attı.

Sahte üye rezaletinin arkasında AKP’nin promosyon kampanyası mı  var?

AKP’nin, partiye 100 üye kaydettirene 5 yıldızlı otelde tatil hediye ettiğini yazan Öztürk,  MHP’den de birçok ismin aynı yolla AKP’ye üye kaydedildiğini dile getirdi.



İşte Öztürk’ün o yazısı;

Partiye ne kadar çok kişiyi üye yaparsan, o kadar çok hediye kazanıyorsun. Aralarında CHP il başkanlarının, parti üyelerinin bulunduğu yaklaşık 63 bin kişinin bilgileri dışında AKP üyesi yapıldığının ortaya çıkmasının yankıları devam ediyor.

Konu yargıya taşındı. Benzer bir durumun MHP üyeleri için de geçerli olduğu belirlendi. Gerçekle bağdaşmayan üye yazımlarının, AKP’nin verdiği hediyelerden kaynaklandığı gündeme geldi.

MHP peşine düştü

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, CHP’lilerin AKP üyesi yapıldığına ilişkin bulgulara ulaşılmasından sonra benzer bir sorunun MHP’de de olup olmadığını araştırmaya başladıklarım söyledi. Daha önce, MHP’lilerin AKP üyesi yapıldığına ilişkin bilgileri olduğunu kaydeden Öztürk, bunlar arasında dönemin milletvekili adayının da olduğunu söyledi.

Vekile bile yapmışlar

Eski MHP Mersin Milletvekili Prof.Dr. Arif Akkuş, aday olduğu dönemde Konya Selçuk Üniversitesi’nde görevli olduğunu, Mersin Milletvekili adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu’na başvurulduğunda, kendisinin bilgisi dışmda AKP üyesi olarak gösterildiğini açıkladı. Yaptıkları itiraz üzerine AKP üyeliğinin düşürüldüğünü ve milletvekili seçildiğini ifade eden Akkuş, kendisinin yaşadığı olayın AKP’de sıkça yaşandığım söyledi.

Eski Milletvekili Akif Akkuş, AKP’nin son dönemde “üye yapma furyası” başlattığını belirtti ve yaşadıkları olayı SÖZCÜ’ye şöyle anlattı:

“Ev işlerine yardım için gelen hanım, AKP için 100 üye yapanları 5 yıldızlı otelde iki kişi için 3 günlük tatile gönderdiği için, eşimi AKP’ye üye yapmak istedi. Eşim, AKP üyesi olmayı düşünmediğini ve böyle bir şey olamayacağını söyleyince de tatile gidemeyeceği için üzülmüş. Ancak, 100 üyeyi tamamlayınca kızı ile birlikte Antalya- Alanya’da 5 yıldızlı bir otele tatili gönderildi. Eğer, siyasi tercihiniz net bir şekilde yoksa hatır için 100 üyeyi tamamlayabiliyorlar.”



Ünlüleri üye yapıyorlar

Eski MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MYK Üyesi Faruk Bal da, SÖZCÜ’ye çarpıcı bir açıklama yaptı. Bal şöyle dedi: “Münferit bir şekilde il ve ilçe teşkilatlarımızdaki özellikle tanınan bazı kişileri AKP’ye üye yapmışlar. Bununla ilgili olarak yeni göreve başlayan Genel Başkan Yardımcımız Oktay Öztürk tarafından da kapsamlı bir araştırma yaptırılacak.”