AKP kararını verdi: Genel Başkan adayı Binali Yıldırım

AKP kararını verdi: Genel Başkan adayı Binali Yıldırım
19 Mayıs 2016 13:36

MYK toplantısının ardından AKP’nin genel başkan adayının Binali Yıldırım olduğu açıklandı. Yıldırım, adaylığının açıklanmasının ardından yaptığı ilk konuşmasına ‘Temel fıkrası’ anlatarak başladı. Binali Yıldırım, “Kongrede görevi devredecek olan Davutoğlu’na bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Kendisi kurucu liderimiz Erdoğan’dan aldığı bayrağı bugünlere getirdi” dedi.

 

 

 

AKP MKYK toplantısı sona erdi. Toplantının 45 dakika sürdüğü öğrenildi. Toplantıda genel başkan ve başbakan adayının Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım olması kararlaştırıldı.

 

 

Parti genel merkezinde basına kapalı gerçekleştirilen ve 22 Mayıs Pazar günü yapılacak, AKP 2’nci Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Ahmet Davutoğlu’nun yerine genel başkan adayı gösterilecek ismin belirlendiği toplantı, yaklaşık 50 dakika sürdü.

 

 

Toplantının ardından, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı.

 

 

Çelik’in açıklamasından satırbaşları şöyle:

 

 

Buradan liderimize, sayın cumhurbaşkanımıza saygılarımızı arz ediyoruz.

Vakit kaybettiren bir tartışma devam ediyor, bu tartışmayı kapatmanın zamanı gelmiştir. Sayın cumhurbaşkanımızla, liderimizle, AK Parti kadroları arasında bir milim bile mesafe yoktur, olmamıştır, olmayacaktır.