AKP’nin sağlık yalanları!

AKP’nin sağlık yalanları!
18 Mayıs 2015 21:27

Türk Tabipler Birliği, AKP’nin sağlık politikalarının yalanlar üzerine kurulu olduğunu web sitesinde yayımladığı bir kitapçıkla gözler önüne serdi.

 

 

Sağlıkta Yalanlar ve Gerçekler 2002-2015 adlı dijital kitapçığı http://www.ttb.org.tr/ adresinden ve Twitter hesabından yayımlayan TTB basit bir dille AKP’nin sağlıkla ilgili tüm yalanlarını ortaya koydu. Sağlıkta 13 yıldır devam eden bir “Yalan Rüzgarı” olduğunu vurgulayan TTB, “Yalan-Gerçek” başlığıyla şu bilgileri verdi:

 

 

Yalan: Herkesin sağlığı doğduğu günden itibaren emin ellerde.

Gerçek: Öyle diyorlar ama, Samsun’da iki buçuk aylık Kübra bebek açlıktan öldü. Gazeteler sağlık skandalı haberleriyle dolu.

 

 

Yalan: Artık herkesin genel sağlık sigortası var.

Gerçek: Evet, adı “GSS” ama işsizlik sigortasından yararlanamayan işsizler, sigortasız çalışanlar, emeklilik için prim gününü doldurup yaşa takılanlar, kısmi zamanlı çalışıp primleri ayda otuz günden yatıranlar, primini ödeyemeyen esnaf, çiftçi, yani prim borcu olan milyonlarca yurttaş sağlık hizmeti alamıyor.

 

 

Yalan: Bütün hastaneleri sigortalılara açtık.

Gerçek: Evet, sigortalılar, hepsinde değilse de Sosyal Güvenlik Kurumu’yla sözleşme imzalayan özel hastanelerde tedavi olabiliyorlar. Yalnız milyarlarca liralık faturayı ödeyebilmeleri gerekiyor!

 

 

Yalan: “Bıçak Parası”nı kaldırdık.

Gerçek: Kalkmadı. Özel hastanelerde “İlave Ücret”e dönüştü.

 

 

Yalan: İlacımı istediğim eczaneden, üstelik yüzde 80 ucuza alıyorum.

Gerçek: Sosyal Güvenlik Kurumu birçok ilacı ödeme listesinden çıkarttı. Bu ilaçların parasının tamamını vatandaşlar ceplerinden ödüyor.

 

 

AKP tarafından atılan bu gibi birçok yalan ve cevapları TTB’nin kitapçığında yer alıyor.