AKP’nin kalesinde şok! İstifa edip CHP’ye üye oldu

AKP’nin kalesinde şok! İstifa edip CHP’ye üye oldu
21 Ocak 2019 17:35

AKP’nin kalesi olarak bilinen Sultanbeyli’de şok bir istifa yaşandı, bir süre önce Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılan Dr. Ayhan Koç CHP’ye üye oldu.

 

 

 

Bir süredir Meclis Üyesi olarak görev yapan Dr. Koç’un partiye katılımı bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapıldı.

 

İstanbul’da halkın belediyesini kurmak için emek verdiklerini belirten CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Murat Kantekin, “Hem İstanbul’da hem Sultanbeyli’de halkın belediyesini kurarak bu kente yakışır sosyal belediyeciliği hayata geçirmeliyiz. Bu noktada sadece CHP seçmeninin değil, tüm partilere oy veren yurttaşlarımızın gönlünü ve oyunu kazanmalıyız. Sadece partimize oy veren seçmenlerimizle yetinme lüksümüz yok, herkesle gönül gönüle olmalıyız” dedi.

 

20 yıldır Sultanbeyli’de doktor olarak görev yapan Ayhan Koç’un partilerine katılımının önemli olduğunu belirten CHP İlçe Başkanı Murat Kantekin, “Ayhan bey doktorluğu sürecinde on binlerce hastayla ilgilenmiş bir isimdir. Siyaset yaptığı süre boyunca da farklı toplumsal kesimlere karşı eşit nazarda yaklaşmış, hekim sorumluluğu ile hareket etmiş bir kişidir” dedi.

 

24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın %68 oy aldığı Sultanbeyli’de CHP ise %7 oy almıştı. 37 sandalyeli Sultanbeyli Belediye Meclisi’nde 36 AKP’li, 1 SP’li Meclis Üyesi bulunuyordu. Dr. Ayhan Koç’un CHP’ye katılımıyla CHP ilk meclis üyesine de sahip oldu.