‘AKP’nin kaderi Milliyetçi Hareket Partisi’nin elinde’

‘AKP’nin kaderi Milliyetçi Hareket Partisi’nin elinde’
5 Mayıs 2016 15:06

MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in kızı Çağrı Türkeş ve eski MHP Milletvekili Sinan Oğan’ın açıklamalarda bulundu. Sinan Oğan, “Bugün adeta AKP’nin kaderi Milliyetçi Hareket Partisi’nin elindedir” dedi.

 

 

 

 

 

ÇAĞRI TÜRKEŞ :GENEL MERKEZ YENİLGİNİN SORUMLULUĞUNU ÜSTLENMEKTEN KAÇINMIŞTIR

 

MHP Genel Merkezi’nin seçim sonuçlarını iyi değerlendirmediğini belirten Çağrı Türkeş, “”Genel Merkez, gerçekle yüzleşmeyi reddedip, yenilginin sorumluluğunu üstlenmekten kaçınmıştır. Genel Merkezimizin hataları teşhiste ve telafide alıngan davranması, yapılan iyi niyetli uyarılara karşı hasmane bir tutum alması, demokratik talepleri ısrarla reddetmesi maalesef, partimizi bugün içinde bulunduğumuz duruma getirmiştir. Başımıza gelen birçok felaketin iyi yöneticilere, kudretli önderlere sahip olmadığımızdan meydana geldiğini acı acı tespit ettim. Bir de memleketimizin başına geçmiş olan çeşitli liderlerde ortak bulunan büyük bir kusuru anlamış oldum. Bu da liderlerimizin çok bencil olmaları ve kendilerine yardımcı olacak, gerektiğinde kendi yerlerine geçecek yeteri kadar liderin yetişmesini sağlamak yerine, onu engelleyecek şekilde hareket etmeleridir” dedi.

 

SİNAN OĞAN : AKP’NİN KADERİ MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ’NİN ELİNDEDİR

 

AK Parti’de yaşanan son gelişmelerden sonra MHP’nin kurultay çalışmalarının önemli olduğunu belirten Sinan Oğan, “Bugün adeta AKP’nin kaderi Milliyetçi Hareket Partisi’nin elindedir. Bu sebeple kurultay çalışmalarımızı bu son gelişmeleri de dikkate alarak daha da hızlandıracağız. AKP içerisindeki bu iç karışıklık, Türkiye’yi muhtemelen erken seçime götürecektir. Milliyetçi Hareket Partisi üzerinde bir baskın seçim yapılmadan önce, Milliyetçi Hareket Partisi’nin yenilenmesi, yoluna daha emin adımlarla yürümesi lazım” diye konuştu.

 

“BİZ ZATEN YAKIN BİR ZAMANDA TÜRKİYE’NİN BAŞBAKANINI DEĞİŞTİRECEKTİK”

 

Sinan Oğan, “Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakanı değiştirmekte acele etti. Biz zaten yakın bir zamanda Türkiye’nin Başbakanını değiştirecektik. MHP’de kurultayı yaptıktan sonra Türkiye’nin Başbakanı otomatik olarak değişecektir. Biz Türkiye’nin yeni Başbakanı olmaya adayız. İmzaları biz topladık, kurultayı AKP yapıyor, tabi işin esprisi, biz de kurultayımızı yapacağız. Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye’nin iktidarına aday bir partidir. AKP, son hadiseler göstermiştir ki, dağılma sürecine girmiştir” dedi.

 

 

 

Kaynak: ANKARA, (DHA)