AKP’nin imar planını reddettiği Bakırköylüler böyle diyor: Depremden önce korkusu öldürecek

AKP’nin imar planını reddettiği Bakırköylüler böyle diyor: Depremden önce korkusu öldürecek
22 Şubat 2020 09:01

Birinci derecede deprem bölgesindeki 50 yıllık binalarda yaşayanlar “Her an apartman yıkılacak diye uykularımız kaçıyor” diye isyan etti.

 

 

Sözcü’den Hande Zeyrek’in haberine göre İBB Meclisi’nde Bakırköy’ün 7 mahallesinin imar düzenlemesinin reddedilmesi ilçede yaşayanların tepkisine neden oldu. ‘Evlerimiz çürük’ diyen vatandaşlar imza kampanyası başlatıp ‘Ölmek istemiyoruz’ diye haykırdı. Osmaniye Mahallesi’nin en eski binalarında olan 47 sene önce yapılan 6 katlı 33 dairelik Şahin apartmanının her yeri dökülüyor. Daire sahipleri son yaşanan 5.8’lik depremde hasarın daha da arttığını söyledi. Yenileme için 3 yıl önce diğer binalarla birleşerek ada bazlı yenileme için başvuru yaptıklarını ancak hâlâ imar ve destek beklediklerini ifade ettiler.

 

ŞAHİN APARTMANI YIKILDI – YIKILACAK

GİRİŞE UYARI YAZISI ASILDI

 

Osmaniye Mahallesi’ndeki Şahin apartmanı sakinleri binanın girişine “Binamızdan beton parçaları düşmekte kendinizi ve çocuğunuzu koruyun’ uyarı yazısı asmış.

 

BU BİNADA YAŞAYANLAR NE DİYOR?

Hanife Metin

Depreme gerek yok. Her gün korkudan ölüyoruz. Uykularımız kaçıyor yıkılacak diye. Çocuklarımız için korkuyoruz. Emekli maaşıyla nereye gidelim. Sesimizi artık duyun. Paran yoksa ölüm var. Biz bunu anladık.

Şenay Tekin

Evlerimiz durduğu yerde sallanıyor. Biz yerinde dönüşüm istiyoruz. 6 senedir bunun için uğraşıyoruz. Firmalar gelip gidiyor, ancak ortada bir sonuç yok. Yıkılsa inanın bizi enkazdan bile çıkaramazlar.