AKP’nin 30 Haziran planı: İstanbullu tatile gider!

AKP’nin 30 Haziran planı: İstanbullu tatile gider!
26 Nisan 2019 12:47

Gazeteci Murat Yetkin, İstanbul seçimini iptal etttirmek isteyen AKP’nin yeni seçim tarihi olarak 30 Haziran’ı belirlediğini iddia etti. Bundan amaçlanan ise CHP- İYİ Parti seçmeninin tatile çıkıp oy kullanmamaları umudu.

 

 

 

Gazeteci Murat Yetkin, yetkinreport’ta yer alan yazısından bir bölüm şöyle:

 

“Ankara siyaset kulislerinde yoğunlaşan iddialara göre AK Parti yönetiminin hedeflediği İstanbul seçimini tekrarlama tarihi, 30 Haziran, Pazar. Çarşıya uyar mı bilemem ama evdeki hesap bu.

 
Neden mi 30 Haziran? Rivayet muhtelif. Ama en güçlü senaryo, tahmin edilebileceği gibi, okulların da kapanmasıyla İstanbul’daki muhtemel CHP-İYİ Parti seçmeninin tatile çıkıp oy kullanmamaları umudu. Yani AK Parti, İstanbulluların yaz tatili için şehir dışına çıkma alışkanlığının onlara kaybettikleri seçimi geri getireceğini de hesaba katıyor.

 
Ama bütün bunlardan önce, hesabın tutması için YSK’nın seçimi iptal etmesi gerekiyor. AK Parti, Cumhurbaşkanı ve parti başkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bütün imkânlarıyla CHP’nin kıl payı kazandığı İstanbul seçiminin iptali için uğraşıyor.

 
Burada da kritik bir tarih var: 28 Nisan. Her halükarda, Erdoğan’ın 28 Nisan akşamı partisinin Kızılcahamam’daki danışma toplantısında yapacağı kapanış konuşması önemli. YSK kararının bu konuşma öncesi çıkması beklentisi ile bu konuşmanın AK Parti içindeki seçim operasyonunun şiddeti arasında bağ kuruluyor siyasi kuliste.

 

 

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayın