AKPM’ye büyük şok! Başkan Aframunt görevden alındı

AKPM’ye büyük şok! Başkan Aframunt görevden alındı
28 Nisan 2017 13:52

Geçen günlerde Türkiye’yi siyasi denetime alma kararını ezici bir çoğunlukla kabul eden AKPM Başkan Yardımcısı Georgiy Logvinskiy kurumun başkanı Pedro Aframunt’un görevden alınması için işlemlerin başlatıldığını açıkladı.

 

 

 

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin (AKPM) bir komisyonunun, kurumun başkanı Pedro Aframunt’un görevden alınması için işlem başlattığı belirtildi. Rus haber sitesi Sputnik’in haberine göre AKPM Başkan Yardımcısı Georgiy Logvinskiy demecinde, bir komisyonun, Agramunt’un görevden alınması için yönetmelikte yapılacak değişiklikler üzerinde çalışmaya başladığını söyledi. Logvinskiy, Agramunt’un görevden alınmasının AKPM’nin yaz oturumunda oylanabileceğini de belirtti. Daha önce AKPM’de, güven kaybı nedeniyle Agramunt’un kurum adına açıklamaya yapamayacağına ya da bir ziyarette bulunamayacağına karar verilmişti.

 

 

ESAD’I ZİYARET ETMESİ İPLERİ GERDİ

 

 

AKPM Başkanı Pedro Agramunt’un Rus askeri uçağıyla Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı ziyaret etmesi bir süredir Strazburg’un gündemini oluşturuyordu. AKPM’de, Avrupa Birliği’nin resmi politikasına aykırı davranan Agramunt’u cezalandırma yöntemleri tartışıldığı aktarılıyor. AKPM, Türkiye’nin siyasi denetime alınmasını öngören raporu kabul etmişti. Olağanüstü hâlin mümkün olan en kısa zamanda kaldırılması istenen rapor, Karar 45’e karşı 113 oyla kabul edilmişti.