AKP’li vekiller, CHP’li Özcan’a Meclis kürsüsünde saldırdı!

AKP’li vekiller, CHP’li Özcan’a Meclis kürsüsünde saldırdı!
28 Nisan 2016 08:11

Meclis daha dokunulmazlıklar görüşülmeden gergin bir gün geçirdi.

 

 

Dokunulmazlık görüşmelerinin arifesinde CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan kürsüde konuşma yaptığı sırada AKP milletvekilleri tarafından linç edilme tehlikesi yaşadı. Özcan’ın, Kolluk Gözetim Komisyonu kurulmasına dair kanun tasarısı üzerinde yaptığı ve Genel Kurul’da tartışmaya yol açan konuşmasından sonra, birleşime yaklaşık 1 saat ara verildi.

 

 

Aranın ardından AKP Grup Başkanvekili Coşkun Çakır söz alarak “insan olduklarını, hata yapabileceklerini ancak hatadan dönmenin, fazilet, erdem olduğunu” söyledi.

 

 

Özcan’ın kışkırtıcı, tahrik edici dil kullandığını ifade eden Çakır, “Fakat kullandığı bir kelime, bir cümle ve bu cümleyi kullandığı kişi söz konusu olduğunda tolerans söz konusu olamaz. “Kafası IŞİD kafası” diyerek Meclis Başkanımıza ağır hakarette bulundu. Bu temiz bir dil değildir, siyasal eleştirinin sınırlarını aşan bir tablodur. Konuşmacının özür dilemesini istiyoruz. Meclis Başkanı veya bir başkasını sevmek durumunda değiliz ama hukukun öngördüğü şekilde, birbirimizin hukukunu korumak anlamında saygı göstermek zorundayız.” dedi.

 

 

 
CHP’DEN AKP’YE KINAMA

CHP Grup Başkanvekili Lenvet Gök, “TBMM faaliyetlerinde kürsü dokunulmazlığının önemli olduğuna işaret ederek, bir partinin sayısal çoğunluğuyla, kürsüde henüz sözünü bitirmemiş hatibe saldırmasını kabul etmelerinin mümkün olmadığını” söyledi.

 

 

 

 

Özcan konuşurken, kendisinin müdahalesine rağmen AKP Grubu’nun kürsüye yürümesini kabul etmediğini belirten Gök, Özcan’ın sözünün kesildiğini savundu. Gök, Özcan’ın sert eleştiride bulunduğunu, terör örgütünü tarif eden anlamda söylemediğini, kastının bu olmadığını öne sürdü.

 

 

Levent Gök, “Meclis kürsüsünü işgale varan AKP Grubu’ndaki milletvekilleri” hakkında da içtüzüğe göre kınama cezası verilmesi gerektiğini belirtti.

 
ÖFKE VE KİNLE LİNÇ ETMEYE ÇALIŞMAK DAHA DA VAHİM

 

 

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Özcan’ın konuşmasında ağır eleştiriler içerdiğini kabul etti. Akçay, “kürsüye onlarca kişinin, öfke ve adeta kinle linçe niyetlenircesine yürümesinin, ağır eleştiriden daha vahim ve kabul edilemez” dedi. MHP’li Akçay, “kürsüden sarf edilen ağır eleştiriler karşısında hatibi linç etmek olmaması, soğukkanlı, objektif şekilde değerlendirilmesi gerektiğini” söyledi. Erkan Akçay, “MHP olarak kanunların bir an önce çıkması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz ama iktidar milletvekillerinin, bu hassasiyetin bırakın yakınından, uzağından bile geçmediğini esefle görüyorum.” dedi.