AKP’li vekiller arasında koalisyon çatlağı!

AKP’li vekiller arasında koalisyon çatlağı!
2 Temmuz 2015 09:13

AKP’li vekiller Şamil Tayyar ile Muhsin Kızılkaya Habertük’te katıldıkları programlarda farklı açıklamalar yaptı. Kızılkaya CHP ile koalisyon isterken Tayyar ise koalisyonun MHP ile kurulmasını istedi.

 

 

AKP’de koalisyon çatlağı… AKP’li vekillerden Şamil Tayyar Habertük canlı yayınında MHP ile koalisyon isterken aynı kanalda konuşan Muhsin Kızılkaya ise CHP ile koalisyon istedi.

 

AKP’Lİ ŞAMİL TAYYAR MHP İLE KOALİSYON İSTEDİ

 

AKP’de Saray’dan yana yaptığı açıklamalarla bilinen vekil Şamil Tayyar gönlünün erken seçimden yana olduğunu ancak bir koalisyon kurulacaksa da bunun MHP ile kurulması gerektiğini söyledi. Tayyar Habertürk’teki açıklamlarında “Doğudan seçilen ve Kürt kökenli milletvekillerimiz CHP ile koalisyona daha sempatik bakıyor.Ancak MHP ile koalisyon kurulması halinde bunun daha sağlıklı ve daha uzun süre yürüyebileceği tabanlar arasındaki uyumun daha rasyonel olacağı yönde değerlendirmeler var. Açıkaçası bende bir koalisyon kurulacaksa ki ben gerek CHP ile gerek MHP ile yapılacak koalisyonları çok sağlıklı bulmuyorum. Ben doğrudan erken seçim diyenlerden birisiyim. Ama partimiz koalisyon seçeneğinin üzerine yoğunlaşıyorsa ve bir koalisyon olacaksa MHP ile olması gerektiğini düşünenlerden birisiyim” dedi.

 

 

AKP’Lİ MUHSİN KIZILKAYA AKP-CHP KOALİSYONU İSTEDİ!

 

AK Parti’nin Mersin milletvekili Muhsin Kızılkaya Habertürk’te olası koalisyon ihtimali ile ilgil açıklama yaparken gönlünün partisinin CHP ile koalisyon yapmasından yana olduğunu açıkladı. Kızılkaya MHP ile AKP’nin tabanlarının birbirine daha yakın olduğu görüşüne ise katılmadığını belirterek “AK Parti’nin tabanının yüzde 20’sini hala mütedeyyin muhafazakar Kürtler oluşturuyor. Eğer AK Parti onları da küstürmek isterse böyle daha riskli bir hamleye girer. Benim kişisel fikrim MHP ile kurulacak bir koalisyon riskli. Benim için AK Parti MHP koalisyonu bu memleket için daha kıymetli” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Rota Haber