AKP'li vekil: Öldürülen PKK'lılar benim çocuğum

AKP'li vekil: Öldürülen PKK'lılar benim çocuğum
4 Şubat 2013 00:10

AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten Diyarbakır Barosu’nda yaptığı konuşmada öldürülen 22 bin PKK’lının evladı olduğunu söyledi.

“ENKAZI DEVRALDIK”
 
Diyarbakır Barosunda düzenlenen Diyarbakır Küçük Millet Meclisi toplantısında bir konuşma yapan İçten, AKP olarak iktidara geldiklerinde bir enkazı devraldıklarını söyledi. AKP’nin Cumhuriyet tarihinde “Kürt meselesini” parti programına yazan ve bu konuda çözüm üreten tek parti olduğunu savunan İçten, “Birlikte memleket meselelerine çözüm bulmaya çalıştığımız ekibimizin eline taş, molotof vermedik, sokaklara çıkmadık. Bizi korumakla mükellef olan hiçbir güvenlik birimine bu şiddeti öngörmedik. Biz gittiğimiz hiçbir yerde kendi çocuklarımıza çözüm için adres olarak dağı göstermedik” diye konuştu.

“22 BİN PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ HEPSİ BENİM ÇOCUĞUM”
 
Elindeki dosyayı göstererek “Burada yapılan katliamlar var. 393 tane, 2008 yılına kadar yapılan katliamlar” diyen İçten, “Ölen sivil vatandaş sayısı 5 bin 500. Bunların yüzde 90’ı, altını çizerek söylüyorum Kürt. Öldürdükleri kamu görevlisi sayısı 8 bin insan. Onun dışında kaç tane bizim çocuklarımız ölmüş biliyor musunuz; yine bizim çocuklarımız, hani birileri ‘terörist’ diyor, birileri ‘PKK’ diyor, birileri ‘gerilla’ diyor. Birileri adına ne derse desin, ben hepsine insan diyorum. İşte aramızdaki çizgi farkı bu; yani diğer vekillerle, siyasilerle aramızdaki çizgi farkı. 22 bin tane PKK’lı öldürüldü, yani 22 bin tane çocuğum öldürüldü. Hepsi benim çocuğum…” diye konuştu.