AKP'li Ünal Şahin'in açıklaması

AKP'li Ünal Şahin'in açıklaması
28 Ocak 2013 13:33

AKP Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in İmralı görüşmeleri nedeniyle görevinden alınmadığını, bu konuda muhalafetin olayı farklı yöne götürmek istediğini söyledi.

 

 

 

Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu’da 19 Eylül Gazeteciler Derneği’ni ziyaret ederek çeşitli konularda açıklama yaptı. Bir gazetecinin, İdris Naim Şahin’in İçişleri Bakanlığı’ndan İmralı görüşmelerine karşı olduğu için alındığı yönünde iddialar bulunduğunu söylemesi üzerine Milletvekili Ünal, “Kesinlikle öyle değildir. Bakanlar Kurulu’nun yapısı tamamen ülkeyi idare eden, birinci sorumlu olan Başbakan tarafından belirlenir. Eğer böyle dersek ülke siyasetine kurban edilmiş görüntüsü veririz. Bu doğru değil. O zaman burada üç bakanı nasıl izah edeceksiniz. İhtiyaç duyduğunda Sayın Başbakanımız bu değişliği yapacaktır. Eğer bir hata, bir eksikliğe de bina edersek bu da doğru olmaz” dedi.

‘HİÇ BAKANSIZ KALMADIK’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir süre önce AKP’ye katılan ve Genel Başkan Yardımcısı olan Ordulu Numan Kurtulmuş’u Genel Başkan Yardımcısı yaptığına da dikkat çeken Ünal, “81 vilayet var. Başbakanımız şu ana kadar bizi hiç bakansız bırakmadı. Ama bugün de bir Genel Başkan Yardımcımız var. Numan Kurtulmuş Bey var, biliyorsunuz. O da yeni görev aldı, Genel Başkan Yardımcısı oldu” diye konuştu.

OLAYLAR FARKLI YÖNE GÖTÜRÜLMEK İSTENİYOR

Muhalefetin İdris Naim Şahin’in görevden alınmasını farklı yönlere çektiğini ileri süren Fatih Han Ünal, “Olayları farklı yönlere götürmek isteyen muhalefet olacaktır. Çünkü AKP’yi her fırsatta eleştirecek malzeme sıkıntısı çekenler, ‘Bunu da bir malzeme yapabilir miyiz?’ hesabı yapıyorlar. Bence bunlar doğru yaklaşımlar değil. Bugün terörün bitmesine en yakın noktadayız. Hiç buraya kadar mesafe alınmamıştı. Biz bu konuda kararlıyız. Karakollar yaptık, birçok özel birlikleri o bölgeye yerleştirdik kalıcı olmak üzere. Bu konularda hiç taviz olmayacağı gibi orada artık biz bir şehit gelmesini istemiyoruz, analar ağlamasın diyoruz. Bu yönde de gereken adımları sonuna kadar atacağız” dedi.