AKP'li Süleyman Soylu, İmralı sürecini umut tomurcuğun​a benzetti

AKP'li Süleyman Soylu, İmralı sürecini umut tomurcuğun​a benzetti
25 Şubat 2013 11:01

AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AKP AR – GE Başkanlığı tarafından İstanbul’da düzenlenen ‘Etnik Kimlik ve Kamu Hizmetlerine Bakış: Algılar ve Tutumlar ‘ konulu çalıştaya katıldı.

 

 

 

“Bu çalıştayda 20. yüzyılda karşı karşıya kaldığımız meselelerin toplumun üzerinde farklı kesimlerde oluşturduğu etkileri, ayrışmaların olaylar karşısında, davranışlar karşısında ve yaklaşımlarda nasıl farklılaşabildiğinin analizini yapmaya çalışacağız” diyen Soylu, şunları söyledi:

 

 

 

 

 

 

“Geçmiş dönem ve olaylar o kadar etkin olmuş ki samimiyetle iyi niyetle, topluma bireye dokunan tüm hizmetlerde bile, tahribatları tamir etmeye yönelik girişimlerde bile geçmiş dönemin yargılarıyla karşı karşıya kalınıyor. Tüm bunlardan hareketle, bugün atılan adımları ülkemizden ve dünyadan takip edilen, her birimizde umut tomurcukları oluşturan Kürt Meselesi ile ilgili çözüm sürecinin, önceki deneyimlere oranla çok daha güçlü ve gerçekçi ilerlemelerle sürdüğünü gözlemliyoruz. Temel hak ve özgürlük alanları genişletilmiş, toplum ve devlet arasında güven duygusunu pekiştirici adımlar atılmış, özgürlük ve demokrasi çıtası yükseltilmiş, toplumun her kesimine karşı daha duyarlı ve sorumlu yaklaşılmıştır.”

 

 

 

 

 


 

ÇÖZÜM BULMA ZORUNLULUĞU BİZE AİTTİR

 

Soylu, “Son on yılda gerçekleştirilen uygulamalar toplumun tüm kesimlerini yakından etkilemiş özellikle bugün çözüm sürecinin ana odağı olan bölgede gerek demokratikleşme gerek ekonomik kalkınma ve insan merkezli yaklaşımlar yepyeni bir zihniyet başlangıcını ortaya koymuştur” dedi.

 

Soylu, şöyle devam etti:

 

 

 

 

 

 

 

” Bütün bu süreç karşısında dahi atılan adımlar yapılan hizmetler ve kamu yatırımları çerçevesinde gerçekleştirilenler bizim yaptığımızı kamuoyu araştırmalarında karşılığını bulmamaktadır. Aslında tartışmak istediğimiz ve masaya getirmek istediğimiz temel konulardan biri budur. Hala geçmişin yargılarından kurtulamamaktayız. Burada yapılan hizmetler karşısında gerek Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde etnik temelli memnuniyetler arasında çok büyük bir makas farkı bulunmaktadır. Burada önem verdiğimiz bu sonucun arkasındaki nedenlerin tespiti ve bununla birlikte ülkemizin geleceği ve farklı etnisitilerin çözüm süreci ve sonrasında bu yargılarından nasıl uzaklaşabileceğidir. Bir çok tahribatın birikimiyle birlikte ortaya koyduğu bu zor çözüm yolu için ortak geleceğimiz adına, ortak akılla çözüm bulma zorunluluğu bizlere aittir. Bu nedenle değerli düşüncelerinizin ülkemizin ve toplumumuzun ortak geleceğine büyük zenginlik katacağını ifade ediyor, çalıştaya katılımızdan dolayı partimiz adına tekrar teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

 

Soylu’nun konuşmasının ardından çalıştay, basına kapalı olarak devam etti.