AKP’li Şahin’den Putin’e ağır sözler

AKP’li Şahin’den Putin’e ağır sözler
1 Eylül 2013 23:17

Mehmet Ali Şahin, “Rusya Devlet Başkanı Putin açıklama yapıyor. ‘Bu kimyasal silahları Beşşar Esed atmamıştır’ diye. Nereden biliyorsun? Sen verdin zaten bu silahları. Siz de sorumlusunuz oradaki masum çocukların ölümünden” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “Birleşmiş Milletler ve dünya kamuoyu mutlaka Suriye ile ilgili farklı çözüm yolları geliştirmek mecburiyetindedir” dedi. Şahin, partisinin Karabük İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı için geldiği Karabük’te, devam eden bazı yatırımları yerinde inceledi ve Karabük Valisi İzzettin Küçük’ten bilgi aldı. İncelemelerinin ardından gazetecilerin ABD Başkanı Barack Obama’nın Suriye’ye askeri müdahale konusundaki açıklamalarını sorması üzerine Şahin, Suriye de uzun süredir devam eden iç savaşın bir şekilde sona ermesi temennisi içinde olduklarını söyledi. “Havadan, karadan yapılacak bir takım geçici teşebbüslerle iç savaş durmayacaksa, sonuç itibari ile fazla bir değişikliğin olmayacak demektir” diyen Şahin, şöyle devam etti:

“Bir şekilde Birleşmiş Milletler ve dünya kamuoyu mutlaka Suriye ile ilgili, farklı çözüm yolları geliştirmek mecburiyetindedir. Beşşar Esed kendi saltanatını korumak için kendi halkına zulmediyor. Katliam yapıyor. Bu iç çatışma ne kadar devam edecektir. Bizi çok etkiler hale geldi. En uzun kara sınırına sahibiz. Suriye tarafından seken kurşunlar Ceylanpınar’da yolda yürüyen vatandaşımıza isabet ediyor. Kimi hayatını kaybediyor, kimi yaralanıyor. Doğrudan doğruya biz bu olaydan etkileniyoruz. 500 bin kişiyi aşkın Suriye’li ülkesinden kaçarak bize sığındı. Biz insani nedenler dolayısıyla bunlara bakmak durumundayız.”

‘İNİSİYATİF TANINSIN’

Suriye’den gelenler için 2 milyar liradan fazla harcama yaptıklarını anlatan Şahin, “Diğer ülkelerin umurunda bile değil. Bu çatışma ne zaman durur? Kaç kişi ölmüş? Gündemlerinde bile yok. Ama bizim gündemimizde. Komşumuzda bir yangın var. Bizim binaya sıçradı. Ne yapacağız? Dolayısıyla bu sorunların çözümü için kurulmuş Birleşmiş Milletler’den çözüm bekliyoruz. Aksi halde Birleşmiş Milletler ne için birleşmiş? Bu sorunları çözemeyeceksen. Bu soru sorulabilir. Biz soruna köklü bir çözüm istiyoruz. Suriye halkının önüne sandık konularak, kimi seçeceği konusunda bir inisiyatif tanınsın. Suriye’ye bir an önce demokrasinin kanallarını açacak bir girişim olması kanaatindeyim” diye konuştu.

Suriye’nin iç işlerine karışmak, orada savaş taraflarından birinde yer almak gibi bir tutkularının olmadığını belirten Şahin, şunları kaydetti:

“Bizim kimsenin toprağında falan işimiz yok. Bizim kimse ile savaş düşüncemiz yok. Özellikle komşumuz ile. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve ABD bu soruna bir an önce çözüm bulmalıdırlar. Rusya Devlet Başkanı Putin açıklama yapıyor. ‘Bu kimyasal silahları Beşşar Esed atmamıştır’ diye. Nereden biliyorsun? Sen verdin zaten bu silahları. Siz de sorumlusunuz oradaki masum çocukların ölümünden. Bunlara çözüm üretmeniz lazım. Kendinizi dünyanın süper güçlerinden biri olarak görüyorsunuz. Bu sorun konusunda mutlaka Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daimi üyelerinden biri olarak soruna çözüm bulma konusunda adımlar atması gerekir.”

Karabük’te birçok yatırımın devam ettiği ve bunların büyük bir kısmının kamu yatırımı olduğunu anlatan Şahin, “Karabük’te önemsediğimiz yatırımlardan biri kültür merkezidir. Yüzme havuzumuz gecikti. Gecikme nedeni ise bir başka ilde ihaleye çıkarılmış bir yatırımı buraya kaydırmaktan kaynaklandı. Ekim ayı sonunda bitecek. Gençlik Merkezi ihalesi yapılacak. Spor Salonu ihalesi yapılacak. Üniversitemiz hızla gelişiyor. 2 bin 600 kişilik üniversite yurdu ile ilgili olarak çalışmalar büyük bir hız ile ilerliyor. Karabük’te bu gelişmeleri yerinde izlemek bize heyecan veriyor. Stadyum inşaatı biraz gecikti kuşkusuz. Bizim bakanlık ve spor il müdürlüğü olarak herhangi bir eksiğimiz yok. Para var. İşi yapan firmadan istirhamımız bir an önce tribün inşaatını tamamlamaları. İkinci bir stadımız da var. Karabük Üniversitesi 25 bin kişilik bir stadyum yaptı” diye konuştu.