‘AKP’li Özdağ, İYİ Parti’nin Manisa adayı olacak’ iddiasına Akşener’den yanıt geldi

‘AKP’li Özdağ, İYİ Parti’nin Manisa adayı olacak’ iddiasına Akşener’den yanıt geldi
9 Ocak 2019 09:07

CHP ile İYİ Parti arasında 21 büyükşehri kapsayan ve geçen hafta varılan uzlaşmalarla 44 ile genişleyen ittifak görüşmelerinde, kulislere yansıyan bir iddia, AKP’nin Manisa adayı olmak isteyen ancak ittifak uzlaşması doğrultusunda bu ilin MHP’ye bırakılması üzerine hayal kırıklığına uğrayan eski AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın İYİ Parti’den aday gösterilebileceği yönündeydi.

 

 

Akşener, bu konudaki soru üzerine ise kendisinin Özdağ ile hiç görüşmediğini ancak partiden Özdağ’a bir talep olduğu yanıtını verdi.

 

Akşener, “Benim en son bildiğim, AK Parti dışında herhangi bir yerde adaylık düşünmediği şeklindeydi. Bugün değişmiştir belki bu fikri. Ama bugün bana yansıyan bir şey yok. Ben ne telefonla konuştum, ne de yan yana geldim. Partisine yönelik bir itirazı var. Nedir, ne değildir, şu an için söyleyebileceğim bir şey yok” dedi.

 

“Özdağ’a adaylık teklifi götürür müsünüz” sorusu üzerine Akşener şu görüşleri dile getirdi:

 

“Benimle görüşme talebi olan herkesle görüştüm. Sayın Özdağ’ın benden görüşme talebi de olmadı. Hepimiz birbirimizi fi tarihinden tanıyoruz. Meclis’te de birlikte çalıştık. Ama böyle bir talebi olmadı bugün itibarıyla. Benimle görüşmek istediğine dair.”