AKP’li Metiner’e bir tepki de CHP YDK üyesi Orhan’dan!

AKP’li Metiner’e bir tepki de CHP YDK üyesi Orhan’dan!
24 Ekim 2019 08:15

Kayseri’de yayın yapan Kent Türk Televizyonu’nda canlı yayına katılan AKP eski milletvekili Mehmet Metiner, FETÖ ile mücadele verilmeye devam edildiğini belirterek, “Açık söylüyorum Kayseri Türkiye’nin Pensilvanya’sıdır. Amerika’da Pensilvanya Türkiye için ne ifade ediyorsa işte Kayseri’de bu manada Türkiye’nin Pensilvanya’sıdır. O nedenle burada verilen mücadele çok önemlidir” açıklamasını yapmıştı.

 

 

 

Metiner’in bu sözlerine bir tepki de CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Gonca Yelda Orhan’dan geldi.

 

Yelda yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 
“İktidar partisinin etkili eski milletvekili Kayseri’ye gelip bir yerel TV programında çok ciddi bir şekilde Kayseri’yi ve Kayseri halkını zan altında bırakacak açıklamalarda bulundu.

 
Bu açıklamalarla Sn. Mehmet Metiner Kayseri’nin Amerika’dan sonra Türkiye’nin Pensilvanya ‘sı Kayseridir demiştir ve Kayseri’yi çok iyi tanıdığını birçok şey bildiğini net bir şekilde konuşmalarını sürdürmüştür. Bu konuşmaların muhatabı Kayseri halkı değildir, bu konunun muhatabı Kayseri AKP milletvekilleri, Kayseri AKP belediye başkanları, AKP Kayseri İl ve ilçe başkanları ve AKP siyasileridir.

 
Maalesef uzun bir süredir AKP’li siyasilerden konuyla ilgili herhangi bir açıklama göremedik.

 
AKP’li milletvekillerine buradan soruyorum; hala üyeniz olan Mehmet Metiner hakkında genel merkez tarafından disiplin işlemi başlattınız mı?

 
Olayın üzerinden 1 ay kadar süre geçmesine rağmen konu ile ilgili cevap veremeyen AKP’li siyasiler geçmişleri ile ilgili defolarından mı korkuyorlar?

 
Buradan Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyorum.

 
Sayın Mehmet Metiner’in tüm bildiklerini detayları ile 1.5 Milyon Kayseri halkı adına açıklamasını bekliyoruz.”