AKP’li Erdem: Çoğu yerde Anayasa AKP’ye ayak bağı oluyor!

AKP’li Erdem: Çoğu yerde Anayasa AKP’ye ayak bağı oluyor!
18 Ekim 2014 21:10

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Türkiye’de yaşanan sıkıntıların nedeninin Anayasa olduğunu söyledi. Sosyal medyada intihar öncesi çektiği videoyu yayınlayan Mehmet Pişkin’in görüntülerini Anayasa Mahkemesi tarafından alınan kararlar nedeniyle kaldıramadıklarını belirten Erdem, “Kötü bir örnek. Hayat söz konusu. Buna müdahale etmeyip de neye müdahale edeceğiz. Buna benzer bir çok şey var. Çoğu yerde Anayasa, Anayasa Mahkemesi ayak bağı oluyor” dedi.

 

Türk Dili Edebiyatı Derneği’nin düzenlediği ‘”Dilimiz Türkçe’ isimli toplantıya katılmak üzere Bursa’ya gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, partisinin İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdem, birçok problemi geride bırakan Türkiye’nin dinamik bir ülke olduğunu kaydetti. Yeni Türkiye’nin insan hakları, özgürlükler ve refah seviyesi açısından farklı olacağını dile getiren Erdem, 2015 yılında yapılacak genel seçimlere de hazırlandıklarını söyledi. 2023 hedeflerini gerçekleştirecek kadroların belirleneceğini ve yeni bir Anayasa yapacaklarını açıklayan Erdem, mevcut Anayasa’nın ‘Darbe Anayasası’ olduğunu belirtti. Muhalefet ile birlikte yeni anayasayı yapamadıklarını belirten Erdem, genel seçimlerden sona Anayasa’yı tek başına yapacakları çoğunulğa sahip olacaklarına inandıklarını kaydetti.

 

“ADETA İNTİHARIN REKLAMI YAPILIYOR”

 

İstanbul’da Mehmet Pişkin’in intihar öncesinde çektiği veda videosunu paylaşarak sosyal medyada ilgi çekmesine tepki gösteren Ekrem Erdem, “Ülkemizde yaşadığımız sıkıntıların en önemli sebebi Anayasa’dır. Dün sosyal medyada intihar eden birisinin 15 dakikalık bir konuşması vardı. Öyle bir anlatıyor ki adeta intiharın reklamını yapıyor. Hemen ilgili bakanı aradım. Çünkü bu kötü örnek olabilir. Bakanlıktan bana bir müddet sonra döndüler. ‘Biz önleyemiyoruz’ dediler. Niye? Çünkü daha önceki kararları Anayasa Mahkemesi iptal etti. Kötü bir örnek, hayat söz konusu. Buna müdahale etmeyip de neye müdahale edeceğiz? Buna benzer birçok şey var. Çoğu yerde Anayasa, Anayasa Mahkemesi ayak bağı oluyor. Bunu milletimiz görüyor. İktidarda bulunduğumuz dönemde tüm engellemelere rağmen muhteşem şeyler yaptık. Eğer bu engellemeler olmasaydı Türkiye çok daha farklı bir Türkiye olacaktı. Millet bunu görüyor” dedi.

 

“GEZİ’Yİ 6-7 EKİM’DE DE YAŞADIK”

 

Türkiye’nin bölgenin sıkıntısını tek başına omuzlayan ülke konumunda olduğunu ifade eden Erdem, “Suriye’den 2 milyona yakın insanı misafir ediyoruz. Etmeye devam edeceğiz. Batı ülkeleri yalnızca konuşuyorlar. Yaptıkları ciddi bir katkı yok. Suriye’yi, Irak’ı, Kobani’yi bu hale biz getirmedik. Kobani’den gelenlerin sığındıkları yer Türkiye. Ama onları yaptıkları bir şey yok. Bu kadar güzel, insancıl davranmamıza rağmen bir de kalkıp bedel ödetiyorlar. Bir takım bildiğiniz kesim şehirlerimizi yangın alanına çevirdi. Bunu da milletimiz görüyor. Bunu ilk defa yaşamıyoruz. Gezide bunu yaşadık. Çiçeği, böceği bahane ettiler. Ama bahane ne çiçekti, ne böcekti ne de parktı. Çünkü bahane ettikleri park bir çevrecilik projesi. Ödül verilmesi gereken bir çevrecilik projesi. Ağaç sayısını azaltmıyoruz. Ağaç sayısını arttırdığımız gibi insanları rahatsız eden egzozu da yerin altına alıyoruz. Ama mesele o değil. Türkiye’yi karıştırmak lazım aynısını 6-7 Ekim’de de yaşadık. Ama biz kendimize güveniyoruz. Tüm olumsuzlukları kendimize çevirebiliyoruz”diye konuştu.

 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Erdem, Kobani ile ilgili şikayet edilirken, çözüm için adım atılmamasını da samimiyetsizlik olarak değerlendirdi.