AKP’li belediyeler uzaktan eğitime ‘uzaktan’ bakıyor!

AKP’li belediyeler uzaktan eğitime ‘uzaktan’ bakıyor!
30 Eylül 2020 12:05

Esenler’i yöneten Tevfik Göksu’nun internet kampanyasına yönelik “İnternetçi arkadaş” sataşması, AKP’li belediyelerin uzaktan eğitim meselesine ne kadar uzak olduğunu gün yüzüne çıkarmıştı.

 

 

Öğrencilerin uzaktan eğitimden mahrum kalmaması için seferber olan CHP’li belediyeleri kutlayan CHP’li vekil Mahmut Tanal, öğrencilere destek olmayan AKP’li belediyeleri eleştirdi.

CHP’li belediyelerin çocukların uzaktan eğitim olanaklarından mahrum kalmaması için seferber olduğunu belirten CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, bölgelerindeki öğrencilere uzaktan eğitime erişime ilişkin yeterince destek olmayan AKP’li belediyeleri eleştirdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Tanal, Şanlıurfa’nın uzaktan eğitime erişimde dezavantajlı illerin başında geldiğini, ama AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin sadece “uzaktan baktığını, öğrencilere destek olmadığını” ifade etti.

 

 

“MANSUR YAVAŞ ‘ÇELMECİ GRUBUN’ ENGELLEMESİNE RAĞMEN YAPIYOR”

 

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Başkent’teki çocuklar uzaktan eğitimden mahrum kalmasın, EBA TV’de derslerini takip edebilsinler diye köylere internet hizmeti sağlamak için TÜRKSAT ile görüşmelere başladığını anlatan Tanal, “İnternet ücreti, Ankara Büyükşehir Belediyemizce karşılanacak. Mansur Yavaş başkanımız bunu kısıtlı imkanlarla, iktidar ve iktidar etrafındaki ‘çelmeci’ grubun çıkardığı zorluklara, engellere rağmen yapıyor” dedi.

 

 

CHP’Lİ BELEDİYELER TÜM OLANAKLARINI ÖĞRENCİLER İÇİN KULLANIYOR

 

 

CHP’li Tanal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul’daki ilçe belediyeleri başta olmak üzere tüm CHP’li belediyelerin, Millet İttifakı belediyelerinin, öğrencilerin uzaktan eğitime erişimi için, bilgisayar, tablet, televizyon, internet eksikliğinin giderilmesi için tüm olanaklarını kullandığını kaydetti.

 

 

ŞANLIURFA’DA AİLELER ‘EN AZINDAN EVLATLARIMIZ OKUSUN’ DİYOR

 

 

Sırtını iktidara dayayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa’daki AKP’li ilçe belediyelerinin ise uzaktan eğitim konusunda kılını kıpırdatmadığını dile getiren Tanal, şunları yazdı: “Şanlıurfa’nın köylerinde internet yok. Memleketimdeki çocuklar uzaktan eğitim için gerekli teknolojik cihazlardan (bilgisayar, tablet, televizyon) mahrum. Elektrik alt yapısı olmayan/elektriği sürekli kesilen yerleşim yerlerindeki öğrenciler, göçer aile çocukları, kendi memleketleri Şanlıurfa’da mevsimlik tarım işi yapan ailelerin çocukları eğitimden geri kalıyor.

Aileler bizi arıyor. CHP’li belediyelerce yönetilen illeri örnek gösterip AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiriyorlar. ‘Şartlarımız iyi değil. Bırakın interneti, elektrik, yol ve içme suyu hizmetinden de mahrumuz. En azından evlatlarımız okusun’ diyorlar.

Şanlıurfa’daki AKP’li belediyeler, kaynakları başka yerlere aktarmak yerine halk için kullansalardı hemşerilerimin tüm sorunları çözülürdü.

Ezbere konuşmuyoruz. Elimizde bilgi var, belge var, delil var. Zaten belediyelerin halkın aleyhine olan faaliyetlerine ilişkin gerekli adımları da atıyoruz.

Kamuoyunu bilgilendiriyoruz, ilgili kurumlara başvuru yapıyoruz.”