AKP’li belediyeler için yeni kaynak; Kocasinan Belediyesi, 5 caminin tapusuna karşılık, 100 bin m2’lik 4 villa arsası alacak!

AKP’li belediyeler için yeni kaynak; Kocasinan Belediyesi, 5 caminin tapusuna karşılık, 100 bin m2’lik 4 villa arsası alacak!
22 Temmuz 2020 10:35

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, AKP’li belediyelerin kaynak sağlamak için yeni bir model bulduğunu, bunun da ilk uygulamasının Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde atıldığını belirterek, “Kocasinan Belediyesi ile Milli Emlak Müdürlüğü arasındaki ‘Kayseri pazarlığı’ aslında ülkemizdeki ilklerden birisi. Milli Emlak Müdürlüğü, mülkiyeti Kocasinan Belediyesi’ne ait 5 caminin tapusuna karşılık, Yamula Barajı’na nazır 100 bin M2’lik 4 villa arsası verecek. Hem de arsalar Yamula Barajı’nın marina şeridinde. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbaydar’ın ince hesabıyla belediyeye hem kıymetli arsa veriliyor, hem de camileri alan Milli Emlak Müdürlüğü, bunları Diyanet’e devredecek. Yani tam hülle yöntemi uygulanıyor.” diye yazdı.

 

Saygı Öztürk, pazarlıkla ilgili tüm teknik detayların bitirildiğini vurgulayarak, “İzlenen ‘Trampa’ yöntemi. Yapılan takaslar hep tartışmalı olur. Rakamlarla dilediğiniz şekilde oynanır. Trampaya konu olan gayrimenkullerin değerleri yükseltebilir ya da düşük tutabilir. Bu öteden beri böyledir. İktidar partisinin belediye başkanına karşı tabii ki bilirkişiler onun yanında yer alır. Ortalama değerleri de alabilirsiniz. Bu tamamen tarafların vicdanına ve insafına kalmıştır” ifadelerini kullandı.

 

Yazının tamamı için tıklayın…