AKP’li belediye tarımsal arazileri imara açıyor

AKP’li belediye tarımsal arazileri imara açıyor
21 Eylül 2020 09:15

Malatya’nın Kale ilçesi Soğukpınar ve Düztarla mahallelerinde bulunan 2 bin dönümlük tarımsal arazi AKP’li Kale İlçe Belediyesi tarafından imara açılıyor. Tarımsal arazinin imara açılmasından dolayı 3 bine yakın kayısı ağacının zarar göreceğini belirten Soğukpınar Mahallesi muhtarı Mustafa Gökhan, “Belediye, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na giderek tarım arazisi olan yerleri boş alan olarak göstererek buranın imara açılması için müracaatta bulunmuş. Hepimiz Ak Partiliyiz bunlara yıllarca yüzde 95 oy verdik, çalıştık ama bunlar bizim elimizi ayağımızı kestiler” dedi.

 

 
Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre Malatya’nın Kale ilçesi Soğukpınar ve Düztarla mahallelerinde bulunan tarımsal arazileri AKP’li Kale İlçe Belediyesi tarafından imara açılmasına tepki gösteren Soğukpınar Mahallesi muhtarı Mustafa Gökhan, imar kararının meclisten geçirilmemesi için tüm kurumlara talepte bulunduklarını ancak taleplerinin dikkate alınmadığını kaydetti.

Tarımsal alanının imara çevrilmesi kararıyla ilgili konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise, her şeyi para ve rant olarak gören bu anlayış ne ağacı, ne üretimi ne de çiftçiyi tanıyor diyerek AKP’li belediyeye tepki gösterdi.

 

 

“TARIMSAL ARAZİLERİ BOŞ ALAN OLARAK GÖSTERMİŞLER”

 

 

Kayısı üretiminde Kale ilçesinin en verimli topraklarının Soğukpınar ve Düztarla mahallesinde olduğunu belirten Soğukpınar Mahallesi Muhtarı Mustafa Gökhan, şunları söyledi:

* Diğer taraflarda hazine mera boş kıraç araziler varken neden kayısı bahçelerinin olduğu yer imara açılıyor? Kimler rant elde etmek istiyor?

* Bizim arazilerimizde gözleri var. Bu iki mahallede bulunan yaklaşık 2 bin dönümlük arazide 10 bine yakın kayısı ağacı var ve Karakaya barajına sıfır noktasındadır.

* Kale Belediyesi, tarım arazisi olan bu alanları boş arazi olarak gösterdi. Kale Belediyesi tarım alanlarını imara çevirme işlerini hep gizliden yürütmüş. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na giderek tarım arazisi olan yerleri boş alan olarak göstererek imara açılması için müracaatta bulunmuş.

* 1 ay önce Kale Belediyesi Başkanı sosyal medya hesabında 30 yıllık hasretimiz bitti diye paylaşımlarda bulundu sonra anladık ki tarım arazilerinin imara açılmasıyla ilgili hasretleri sona ermiş.

* Tarım arazilerinin imara açıldığını duyunca neye uğradığımızı şaşırdık. Belediye başkanın sosyal medyadaki açıklaması sonrasında DSİ Malatya İl Müdürü imara açılan bölgeye su vermeyeceklerini söyledi.