AKP’li belediye, İBB’nin kullandığı binayı Diyanet’e tahsis etti!

AKP’li belediye, İBB’nin kullandığı binayı Diyanet’e tahsis etti!
13 Eylül 2020 09:55

AKP’li Bağcılar Belediyesi, 2009 yılından bu yana İBB’nin iştiraki İSMEK’in merkezi olarak kullanılan binayı, Diyanete tahsis etti.

 

 

İSMEK’in Bağcılar Kazım Karabekir Mahallesi’ndeki merkezinin Diyanet’e tahsisi, 10 Eylül tarihli Bağcılar Belediye Meclisi’nde gündeme geldi.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre, meclis gündemine gelen raporda Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul İl Müftülüğü Bağcılar İlçe Müftülüğü’nün 24 Haziran 2020 tarihli talep yazısı yer aldı.

 

 

Beş yıl süreyle müftlüğe verildi

 
Yazıda, Bağcılar Kazım Karabekir Mahallesi 2550 parsel sınırları içinde bulunan Kazım Karabekir Mahalle Konağı’nın; Diyanet İşleri Başkanlığı’nca başlatılan “Gençliğe Değer Projesi” kapsamında “Diyanet Gençlik Merkezi” olarak kullanılmak üzere müftülüğe tahsis edilmesi talep edildi. Mahalle konağı, mecliste oy çokluğu ile 5 yıl süreyle müftülüğe tahsis edildi.

CHP ve İYİ Parti karara “hayır” oyu kullandı. Aynı oturumda Aile Sağlığı Merkezi olarak kullanılan Yenimahalle Konağı da “Aile ve Dini Rehberlik Bürosu” olarak kullanılmak üzere oy çokluğu ile 5 yıllığına Bağcılar Müftülüğü’ne tahsis edildi.