AKP’li Başkandan İmamoğlu’na hakaret!

AKP’li Başkandan İmamoğlu’na hakaret!
15 Haziran 2019 12:19

Ordu’da yaşanan VIP skandalı üzerinden Ekrem İmamoğlu’nu yıpratmaya çalışan AKP ve yandaş medya bu hakaretleri görmüyor.

 

 

Ramazan ayında katıldığı bir iftar programında konuşan İstanbul, Esenler Belediye Başkanı ve AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, Ekrem İmamoğlu üzerinden Trabzonlulara “Yunan” benzetmesi yapmıştı. Benzer bir haber ise Mersin’den geldi. AKP Mersin İl Başkan Yardımcısı Kenan Peker, resmi twitter hesabından, Ekrem İmamoğlu’nun fotoğrafını “İstanbul’u Konstantinopolis mi sandın Yunan evladı?” notuyla paylaştı. Peker’in Konstantinapolis’i doğru yazamaması da ayrı bir skandal olarak kayda geçti.

23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine sayılı günler kala, AKP Mersin İl Başkan Yardımcısı Kenan Peker’in skandal niteliğindeki bir tweeti ortaya çıktı.

Uzun yıllardır AKP Mersin teşkilatında çeşitli görevler üstlenen ve halen İl Başkan Yardımcılığı yapan Kenan Peker, kişisel twitter hesabından “İstanbul’u Konstantinopolis mi? sandın Yunan evladı seri yalancı” şeklinde bir paylaşımda bulundu. Peker, aynı paylaşımına İmamoğlu’nun, Yunan medyasında çıkan haberlerinin de ekran görüntüsünü ekleyerek, “Haberim yoktu yalanı” ile paylaştı.

111504_558x502

Peker’in paylaşımına çok sayıda vatandaş tepki gösterdi.

KONSTANTİNAPOLİS’İ DE YAZAMADI

İmamoğlu’na Yunan evladı diyen Kenan Peker’in Konstantinapolis’i de ‘konstantinopolis’ olarak yanlış yazdığı da gözden kaçmadı.
İYİ PARTİLİ TÜRKKAN: “VAZGEÇİN ARTIK”

Kenan Peker’e tepki gösteren İYİ Partili Lütfü Türkkan: “Karadenizlilere Rum, Pontus, Yunan demekten vazgeçin artık. Bu kez Ak Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı başını çıkarmış yorganın altından.” dedi.

2

ÖMER TURAN: “BU HAKARETTİR”

Ömer Turan da sosyal medya hesabından söz konusu paylaşıma tepki gösterdi.

“Umarım bu dogru degildir. Umarım bu Montajdır. Bu dil eleştiri değil resmen hakarettir. Eğer bu doğruysa bu dil hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu nefret dili bu kutuplaştırıcı dil Ülkeyi bir felakete sürükler. Yeter artık. Bu ülkeye bunu yapmaya hakkınız yok. Kutuplaşmaya hayır.”

3