AKP’den muhalif belediyelere bir tırpan daha!

AKP’den muhalif belediyelere bir tırpan daha!
13 Ekim 2020 09:55

AKP’nin TBMM Başkanlığı’na sunduğu torba yasa teklifinde büyükşehirlerin gelirlerini kısıtlayacak maddeler yer aldı.

 
AKP Antep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu ve AKP’li vekillerin imzasını taşıyan, ‘Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

‘Torba yasa’da, büyükşehirlerin gelirlerine kısıtlama da getiriliyor.

 

Gazete Karınca’nın aktardığı habere göre; İlçe belediyelerine bölge otoparkı, kapalı ve açık otoparklar yapma, işletme ve bunlara ruhsat verme görevine verilecek.

Bölge otoparkı yapma yetkisinin ilçe belediyelerine verilmesi nedeniyle, imar mevzuatı gereği, belediyeler otopark gelirlerini büyükşehir belediyesine aktarmayacak.

Elde edilen gelir, ilçe belediyeleri tarafından yalnızca bölge otoparkları için arsa alım ve inşa gideri olarak kullanılacak.

Türkiye’nin en büyük kentlerinden İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediyelerini CHP’li belediye başkanları yönetiyor.

AKP’nin 15, CHP’nin 11, MHP’nin ise elinde bir büyükşehir belediyesi bulunuyor.

HDP, 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde üçü büyükşehir, beşi il, 46’sı ilçe ve 12’si belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı. Ancak aralarında Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerinin de olduğu 48 belediyeye kayyum atandı.