AKP’den Erdoğan’a ağır eleştiri

AKP’den Erdoğan’a ağır eleştiri
18 Ekim 2014 11:34

İktidarın IŞİD tehdidi altındaki Kürt kenti Kobani’ye yönelik politikaları nedeniyle çözüm süreci bir kez daha zorlanırken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a eski partisi AKP’den çok sert bir eleştiri geldi.

 

 

Adını açıklamayan üst düzey bir AKP’li vekil, ”Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kürt sorununu çözmeye değil, oylarını artırmaya odaklanmış durumda” dedi.

 

 

Açıklama, BBC muhabiri Paul Moss’un barış sürecinin geleceği üzerine yaptığı bir dizi görüşmeye dayanan haberinde yer aldı. Moss haberinde, TSK’nın en az 40 kişinin hayatını kaybettiği Kobani eylemlerinin ardından TSK’nın Dağlıca’da PKK hedeflerini vurduğuna dikkat çekti.

 

 

BBC muhabirinin İstanbul’da görüştüğü üst düzey AKP’li vekil de, ismini vermemek kaydıyla Erdoğan’ın ve AKP’nin Kürt sorununa yönelik politikasını bu bağlamda sert bir dille eleştirdi:

 

 

”Hükümetin PKK’ya saldırma kararını neden aldığını anlamak çok zor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kürt sorununu çözmeye değil, oylarını artırmaya odaklanmış durumda. Barış sürecinin yakın zamanda çökebileceğine inanıyorum. Bu ise ülkeyi kaosa sürükleyecektir.”

 

 

 

 

HDP sözcüsü Ayşe Berktay da, BBC’ye demecinde bu gelişmeyi ”Hükümet ateşkesi ortadan kaldırdığı mesajını vermiş oldu’‘ sözleriyle yorumladı. (Diken)