AKP’den, Değerli Konut Vergisi’nde geri adım! Uygulama 1 yıl ertelenecek

AKP’den, Değerli Konut Vergisi’nde geri adım! Uygulama 1 yıl ertelenecek
8 Ocak 2020 10:45

AK Parti, Değerli Konut Vergisi’nde değişiklik yapmak için kolları sıvadı, uygulamanın bir yıl ertelenmesi planlanıyor.

 

 

Meclis Genel Kurulu, 14 Ocak 2020 Salı günü saat 15.00’te toplanacak. Meclis Genel Kurulu haftaya uluslararası sözleşmeler için mesai yapacak.

 
AK PARTİ’NİN ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞI TEKLİFLER

 

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre AK Parti; ürün güvenliğine ilişkin ve çevre, imar ile alakalı iki ayrı yasa teklifi üzerinde çalışıyor. Söz konusu tekliflerin önümüzdeki hafta hazırlanması planlanıyor.

 
DEĞERLİ KONUT VERGİSİNDE UYGULAMA BİR YIL ERTELENECEK

 

AK Parti, Değerli Konut Vergisi’ne ilişkin vatandaşlardan gelen tepki ve şikayetler üzerine düzenlemeyi yeniden masaya yatırma kararı aldı. AK Parti, Ocak ayı içerisinde söz konusu düzenlemeyi yeniden Meclis gündemine getirecek. Meclis’in yeni yasama yılında ilk gündem maddelerinden biri Değerli Konut Vergisi’nde yapılacak değişiklik olacak. Edinilen bilgiye göre; bu yıl uygulama bir yıl ertelenecek ve yeni kriterler getirilecek. Tek konutu olanlar, tek geliri olanlar ve gelir durumu gibi bazı hususların “istisna tutulmasına” ilişkin kriterler de düşünülüyor.

 
GÜVENLİK SORUŞTURMASI GELİYOR

 

AK Parti son anda memuriyete atanacaklar için “güvenlik soruşturması/arşiv araştırması yapılması şartı getirilmesine” yönelik düzenlemeyi teklif metninden çıkartmıştı. Ancak AK Parti önümüzdeki günlerde “güvenlik soruşturmasını” tekrar getirmeyi planlıyor. AK Parti bu konuda muhalefet partileriyle de görüşecek.

 
ERKEN YAŞTA EVLİLİKLER

 

AK Parti kulislerinde muhalefetle anlaşılması halinde “tecavüz” nedeniyle ve “zorla” yaptırılan evlilikler dışında kalmak şartıyla “erken yaşta evlilik mağdurlarına” ilişkin düzenlemenin de getirilebileceği konuşuluyor. Bu konuda muhalefet partilerinin de görüşü alınacak. Edinilen bilgiye göre söz konusu düzenleme “gerçek evlilikler” için olacak. Bir kereliğine çıkacak, kalıcı olmayacak. Geçici bir madde olacak.