AKP’de ‘sistem’ revizyonu beklentisi!

AKP’de ‘sistem’ revizyonu beklentisi!
15 Aralık 2019 11:26

AK Parti kulislerinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ardından düşürülen bakanlıkların sayısının artırılması ve bakanlıkların bölünmesinin yeni yılda gündeme gelebileceği konuşuluyor.

 

 

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre AK Parti kulislerinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ilişkin revizyon beklentisi var. AK Partili vekiller bazı düzenlemelerin olabileceğini ifade ediyor.

 

 

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ BEKLENMİYOR

 

 

AK Parti’li bir yönetici kabine değişikliğine ilişkin, “Cumhurbaşkanımız dışarıdaki kalabalığın galeyanıyla bakan değiştirmez” yorumunu yaptı.

 

 

“MÜSTEŞARLIK KURUMU YENİDEN GELMELİ”

 

 

AK Parti kulislerinde, Müsteşarlık kurumunun yeniden gelmesi gerektiği ifade ediliyor. ABD’deki sistem ile Türkiye’deki sistemin farklı olduğunu belirten AK Partililer düşürülen bakanlık sayısının tekrar artırılması gerektiğini söylüyor.

AK Parti kulislerinde, “Yeni sisteme geçerken birden bire geçildi. Çözülmesi gereken konular var. Bazı bakanlıkların mutlaka ayrılması lazım. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı bölünmeli. Bakanlıkların birleşmesi iyi olmadı. Bazı bakanlıkların birleştirilmesi ile sistem bozuldu. Müsteşarlığın kalkması iyi olmadı. Kabineye hem milletvekillerinden ve hem de dışarıdan bakan alabilme imkanı olması lazım. Bakan milletvekili olmayınca Meclis’e gelmeyince kopukluk oluyor” görüşleri dile getiriliyor.
İÇTÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ BEKLENTİSİ

 

 

AK Parti’li bir yönetici de parlamentoya yeni sistemin ruhuna işlerlik kazandıracak İçtüzük değişikliği yapılması gerektiğini ifade etti. Ancak İçtüzük çalışmasının TBMM Başkanı tarafından yapılması gerektiği belirtiliyor.